Diyarbakır’da şok iddia: ‘Mazbataları vermeyin’ dilekçesi!

Diyarbakır’da şok iddia: ‘Mazbataları vermeyin’ dilekçesi!

Diyarbakır’da seçimi kaybeden AK Partili bir belediye başkan adayının İl Seçim Kurulu’na dilekçe vererek, DEM Partili başkan adayları ile meclis üyelerine mazbata verilmemesini talep etti.

AMİDA HABER- 31 Mart 2024 yerel seçimleri sona erdi, tartışmaları sürüyor. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde halkın yetki verdiği belediye başkanları mazbatalarını alarak göreve başlarken, Diyarbakır’da seçimin üzerinden 5 gün geçmesine rağmen DEM Partili adaylara mazbata verilmedi.

Skandal iddia

sandik-5.jpg

AK Parti Diyarbakır İl Örgütü, seçimlerin ardından il ve ilçe seçim kurullarına başvurarak itirazda bulunmuştu. İtirazlar nedeniyle DEM’li adaylara mazbataları verilmedi. İlçe Seçim Kurulları’nın itirazları bugün karara bağlanması beklenirken, çok konuşulacak bir gelişme yaşandı. İddiaya göre, seçimleri kaybeden bir ilçe belediye başkan adayı Seçim Kuruluna verdiği dilekçede şok bir talepte bulundu.

Van’da da aynısı olmuştu

Söz konusu adayın Seçim Kurulu’na verdiği dilekçede, DEM Parti adayı hakkında herhangi bir soruşturma, dava yürütülüp yürütülmediği, seçilme yetkisinin olup olmadığının araştırılmasını istedi. DEM Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın mazbatası da AK Partili adayın avukatının benzer başvurusu nedeniyle iptal edilmiş, itirazın ardından geri verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.