Diyarbakır’da tartışmaların odağındaki kurum: Polis ablukaya aldı!

Diyarbakır’da tartışmaların odağındaki kurum: Polis ablukaya aldı!
Diyarbakır-Mardin sınırında 15 kişinin can verdiği yangın faciasıyla ilgili tartışmalar devam ederken aralarında DEM'li vekillerin bulunduğu bir grup, Dicle Elektrik kurumunu protesto etti. Polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da aralarında DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, Belediye Eş başkanları ve yangın felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarının da bulunduğu bir grup Dicle Elektrik hizmet binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

‘DEDAŞ iktidara değil, halka hizmet et’

dicle2.jpg

‘DEDAŞ iktidara değil, halka hizmet et’ pankartı önünde açıklama yapan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, 20 Haziran gecesi DEDAŞ’ın ihmali nedeniyle yangının çıktığını söyledi.

Bu şirket neden denetlenmiyor?

Kaya şunları dile getirdi, “Bu yangın iktidarın yereldeki sorumsuzluğu sonucunda büyüdü ve 15 yurttaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin tümünü saygı ve rahmetle anıyorum. Kimdir bu DEDAŞ, canı istediğinde askerlerle birlikte köyleri basarak elektriklerini kesen, bölgedeki çiftçinin üretim yapmasını engelleyen, ekinlerin tahrip olmasına, insanların hayatını kaybetmesine sebep olmuş bir kurumdur. 40 yıldır onarım yapm, iş cinayetlerinin sorumlusudur. Bu şirket hiç mi denetlenmiyor. Yetki Enerji Bakanlığında, hiçbir denetim yapılmadığını biliyoruz. Yıllardır bu yangınlar çıkıyor ve köylüler bundan zarar görüyor. Kesintiler nedeniyle hastalar mağduriyet yaşıyor. Bunların tümünün tanıklığını yapıyoruz.

dicle3.jpg

'DEDAŞ Kürtlere düşmandır'

Devletin bize özelleştirme politikası adı altında hayatımıza soktuğu bu şirket Kürtlere ve topluma düşmandır. Çevreye ve duyarlı bir enerji hepimizin hakkıdır. Bu nedenle DEDAŞ’ın hizmetlerinin denetlenmesi ve gerekli soruşturmaların başlaması lazım. Yangın bölgesinde 15 kişinin ölümüne neden olan felakette Enerji Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Valiler ve kaymakamların sorumluluğu vardır. Bunun hesabını mecliste, sokakta ve adliyelerde soracağız. Gece görüşlü helikopterler olduğunu biliyoruz, batıda kullanılırken bu bölgede binlerce hektar arazi yandı, insanları bir yıllık emeklerini kaybetti. Maddi ve manevi kayıpların tazmini gerekiyor. Önce adaletin sağlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.