Diyarbakır’da tehditler savuran kişiden açıklama: Ermenileri kastettim

Diyarbakır’da tehditler savuran kişiden açıklama: Ermenileri kastettim
Diyarbakır’da bir sitenin kadınlar havuzunda yaşanan tartışmada, ‘Sizin ağa balarınızı öldürmüşüz, daha mezarlarının yeri belli değil” sözlerini sarf eden kişi açıklama yaptı.

AMİDA HABER- Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde 7 bloklu lüks bir sitenin havuzunda yaşanan olaylarla ilgili tartışmalar devam ederken, site sakinlerine tehditler savuran kişiden açıklama geldi.

Tepkilerin hedefindeki kişi avukatları aracılığı ile basın açıklaması yaparak kendisini savundu. İsmini açıklamayan hahıs, olayın sitede mütedeyyin halka yönelik sol görüşlü terör örgütünün baskı kurmaya çalışması ve karma ve üstü açık havuz dayatmasının sonucu meydana geldiğini iddia etti.

havuz4.jpg

‘Karalama çalışması yapılmakta’

Havuzda uygunsuz davranışların sergilendiği için havuzun üstünün kapatılması talebini site yönetimine ilettiğini ve bir değişiklik yapılmadığını aktaran kişi şu ifadeleri kullandı, “26.06.2024 tarihinde ikamet ettiğim sitede meydana gelen tartışmalardan sonra sosyal medyada yapılmak istenen karalama çalışmalarına ve oluşan bilgi kirliliğine ilişkin kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacım doğmuştur.

‘Kadınların havuzu kullanmasına yönelik engellemem olmadı’

Yaklaşık 3 yıldır ikamet ettiğim sitede kadın erkek karışık bir şekilde yüzme havuzunu kullanmakta ve zaman zaman uygunsuz davranışlar sergilemektedir. Bu sebeple havuzun üstünün kapatılmasına ilişkin taleplerimi gerek site yönetimine gerekse de site sakinlerine defaatle bildirmeme rağmen herhangi bir şekilde bir değişiklik yapılmamıştır. Zaman zaman site sakinleriyle bu hususta tartışmaya varan durumlar söz konusu olmuşsa da hiçbir şekilde özellikle kadınların havuzu kullanmasına yönelik herhangi bir engellemem olmamıştır. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler dikkatle izlendiğinde daha önceden meydana gelen bu tartışmalardan kaynaklı bir tartışma yaşandığı, yine site sakinlerinden birini ısrarla ‘hayır havuzun üstü kapatılmayacak, buna izin vermiyoruz’ dediği görülecektir” iddiasında bulundu.

havuz5.jpg

‘Kadın ve erkekler kullanmaya devam ediyor’

Söz konusu şahıs açıklamasının devamında, “Sosyal medyada tarafımca kadınların havuza girmesini engellediğim konusundaki karalama kampanyası gerçeği yansıtmamaktadır. Nitekim ikamet ettiğim süre boyunca aynı sitede ikamet eden aile üyelerimin taleplerinin karşılık bulmaması nedeniyle yaşanan tartışmalar dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış, ailemle rahatsızlığımıza rağmen yüzme havuzu kadın erkek karışık kullanılmaya devam etmiştir. Olayın yaşandığı gün dahi kadın erkek karışık bir şekilde havuz kullanılmıştır.

‘6 yaşındaki yeğenimin haşema ile girmesine izin verilmedi’

Olayın yaşandığı gün öğlen saatlerinde 6 yaşındaki yeğenimin haşema ile havuza girmesi engellenmiştir. Bu husus kardeşim tarafından havuz görevlisine sorulduğunda havuzdaki diğer site sakinleri havuza bu şekilde giremeyeceklerini belirtmişlerdir. Bunun üzerine kardeşim ve site sakinleri arasında tartışma yaşanmıştır. Yaşanan tartışmada aile üyelerimin sözlü ve fiziki saldırılara maruz kalması üzerine aile üyelerim havuzu kullanamamıştır. Aynı gün saat 6 sularında ikametime gittiğimde durumu öğrenmem üzerine sinirlendim ve o anki sinirle kimsenin olmadığı havuzun kapısını kırıp "biz madem bu havuzu kullanamıyorsak kimse bu havuzu kullanmayacak”.

‘Ciddi anlamda sinirlendim’

Halihazırda sitede ailem dışında birçok kişi bu sebeplerle havuzu kullanamadığından, uzun zamandan beridir buna ilişkin taleplerimiz dinlenmediğinden ve kadın erkek karışık kullandığı zamanlarda birtakım olumsuz davranışların da sergilenmesinden kaynaklı olarak ciddi anlamda sinirlendim ve tartışma bu sebeplerle büyüdü.

‘Kürtlerin örf ve adetinde böyle bir şey yok’

Yaklaşık 1 saat süren tartışmada "biz Kürtlerin örf adetinde böyle durumlar yok bizim geleneklerimizde kadın erkeğin aynı anda havuza girmesi hoş karşılanmaz, kadın erkek karışık gidiyorsa da bari üstünü kapatın. Biz Ermeni miyiz bu şekilde havuza girelim. Ben sizin yanınızda havuza çıplak havuza girmek zorunda mıyım?" dedim. Bunun üzerine site sakinlerinden biri "biz Ermeniyiz, siz bizim anne babalarınızı dedelerimizi öldürmüşsünüz, dedelerimizi öldürdünüz diye sizden korkacağımızı mı sanıyorsunuz" dedi.

havuz3.jpg

‘Ermenileri kastettim’

O esnada tarafıma ve aileme yönelik ciddi hakaretler söylenmeye devam ettiği için ben de site sakinlerinin sözlerinin etkisiyle Ermenileri kastederek o sözleri sarf ettim. Bu sözlerimin farklı yerlere çekilmesi ve birtakım faili meçhul cinayetleri gerçekleştirdiğim şeklindeki kötü niyetli paylaşımlar tarafımca asla kabul edilmemektedir. Henüz doğmadığım tarihlerde gerçekleşen cinayetlerden art niyetli şahıs ve haber siteleri tarafından yalan haberle ve kesilmiş videolarla tarafım sorumlu tutulmaya çalışılmaktadır.”

Karma ve üstü açık havuz olması

Olayın sitede mütedeyyin halka yönelik sol görüşlü terör örgütünün baskı kurmaya çalışması ve karma ve üstü açık havuz dayatmasının sonucu meydana geldiğinin iddia eden kişi, “Olay anında polisler siteye intikal etmiş ve yaşanan tartışma ile site sakinleri aramızda herhangi bir şikayet durumunun olup olmadığı sorulmuş, site sakinleri ile aramızda herhangi bir şikayet durumu olmadığından tartışma sona ermiştir. Olaydan sonraki gün bazı art niyetli işi bu seviyeye getiren site sakinleri tarafından olay mesnetsiz iddialarla sosyal medyaya servis edilmiş, tarafıma karşı asılsız ithamlarda bulunulmuştur. Havuz kullanımından kaynaklı tartışmanın kötü niyetli kişilerce bazı kısımları sosyal medyaya servis edilmiş, gerçekler farklı şekilde gösterilmiş, hakkımda karalama ve sosyal medya linçi yaptırılmaya çalışılmıştır.

‘Yasal yollara başvuruacağım’

Bölgenin her yerinde olduğu gibi başka site ve bizim sitede mütedeyyin halka yönelik sol görüşlü terör örgütünün baskı kurmaya çalışması ve karma -üstü açık havuz dayatmasının sonucu meydana gelen bu olaylarla ilgili yetkili mercileri bu olayın derinlemesine araştırılmasını önemle arz ederim. Tarafıma karşı bu tip suçlamalarda bulunan kişiler ve haber siteleri hakkında gerekli yasal yollara başvurduğumu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyorum.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum