Diyarbakır’da ‘TOKİ’ eziyeti

Diyarbakır’da ‘TOKİ’ eziyeti
Diyarbakır’da, dar gelirli vatandaşlar için yapılan TOKİ’ler zamanında teslim edilmeyince binlerce kişi mağdur oldu. HÜDA PAR İl Başkanı Faruk Dinç, “İnsanlara verilen hizmet eziyete dönüşmemelidir” dedi.

AMİDA HABER- Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar gelirli vatandaşlar için Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’nde yüzlerce konut yaptı. Yapılan konutlar 2021 yılında teslim edilmesi gerekirken hala teslimat yapılmadı. Zor durumda olan vatandaşlar, konutların biran önce bitirilmesini istiyor. Bazı vatandaşlar, ev eşyalarını TOKİ konutlarının önüne bıraktı.

HÜDA PAR heyetinden mağdur ailelere ziyaret

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, TOKİ mağdurlarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Üçkuyu’da 2020 yılında yapılan 2 bine yakın konutun hak sahiplerine verilmemesi nedeniyle ciddi mağduriyetlerin yaşandığını söyledi.

Kriz masası kurulmalı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına seslenen Dinç, “2020 yılı mayıs ayında 2 bine yakın konut ihalesi yapıldı. Dar gelirli vatandaşlarımızda bu konutları almak için TOKİ’ye başvurdular ve konutlar bu vatandaşlarımıza çıktı. Ancak 2021 yılında teslim edilmesi gereken bu konutlar halen teslim edilmemiş. İnsanlara verilen hizmet eziyete dönüşmemelidir. TOKİ teslimatı ile ilgili mağduriyet süresince vatandaşların ödedikleri kira bedeli iade edilmelidir. Teslim edilmeyen konutlar için acil bir kriz masası kurulmalı ve mağduriyetler giderilmelidir” çağrısında bulundu.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.