Diyarbakır'da yeni idare mahkemesi kuruluyor

Diyarbakır'da yeni idare mahkemesi kuruluyor

Aralarında Diyarbakır’ında bulunduğu 12 ilde 24 yeni idare mahkemesi kurulacak. Adalet Bakanlığı'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

AMİDA HABER- Adalet Bakanlığı'nca 12 ilde 24 yeni idare mahkemesi kurulması kararlaştırıldı. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun'un 2. maddesinin birinci fırkası uyarınca, 12 şehirde 24 idare mahkemesi kurulması kararlaştırıldı.

Buna göre, Adana 4'üncü ve 5'inci, Adıyaman 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü, Diyarbakır 5'inci, Gaziantep 4'üncü ve 5'inci, Hatay 4'üncü, 5'inci ve 6'ncı, İstanbul 17'nci ve 18'inci, İzmir 8'inci, Maraş 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü, Malatya 3'üncü ve 4'üncü, Muğla 4'üncü, Osmaniye 2'nci ve 3'üncü, Urfa 4'üncü ve 5'inci İdare Mahkemelerinin kurulmasına karar verildi.

İdare mahkemeleri

İdare mahkemeleri, idare hukuku alanında ve özellikle kamu gücünün kullanılması ile ilgili anlaşmazlıkların çözümünde görev yapan mahkemelerdir. Türkiye'deki idare mahkemeleri, idari yargı düzeni içindeki Danıştay, vergi mahkemeleri ve bölge idare mahkemelerinin görevi dışında kalan davalara bakmakla görevli.

Memurların atama, disiplin cezası, terfi, yükselme gibi özlük haklarına ilişkin davalar, belediyelerin imar planlarının iptali için açılmış olan davalar, idare organlarının işlem ve eylemleri nedeniyle hakları ihlal edilen kişiler tarafından açılan maddi ve manevi tazminat davaları ve öğrencilerin not ve sınıf geçme işlemleri ile ilgili davalar bu mahkemelerde görülen belli başlı davalardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.