Diyarbakır’da 'zılgıtlı' mezuniyet töreni!

Diyarbakır’da 'zılgıtlı' mezuniyet töreni!
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi 39. dönem mezuniyet töreninde öğrenciler sahneye Türkçe ve Kürtçe pankartla çıktı, aileler çocuklarını zılgıtlarla karşıladı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 2023-2024 Akademik yılında vereceği mezunları için tören düzenlendi. 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, Öğretim Üyeleri Vahap Coşkun, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ailelerden zılgıtlı destek

Öğrenciler, üzerinde Kürtçe ve Türkçe “Savunma biat etmeyecek!” yazılı dövizle mezuniyete çıktı. Aileler, çocuklarına zılgıtlı destek verdi.

mezuniyet1.jpg

‘Büyük gayretler sarf ettiler’

Törende konuşan Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, mezun olan öğrencileri yürekten kutladığını söyledi. Tanrıverdi, öğrencilerin Hukuk Fakültesine gelmek ve öğrencisi olabilmek için büyük emek harcadıklarını ve bugün sahip oldukları diplomaya ulaşmak için de çok büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi.

‘Mezunların yolu açık olsun’

D.Ü Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise “Rabbim mezunlarımızın başarılarını daim eylesin, onları güzel bir insan olarak topluma, devlete hizmet eden bireyler olmasını nasip etsin. Tüm mezunlarımızın yolu açık olsun. Burada velilerimize teşekkür ediyorum evlatlarınızı yetiştirdiniz. Tüm mezunlarımızı canı gönülden kutluyorum” dedi.

‘Adalet ile barışı savunursunuz’

Mezuniyette konuşan Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Vahap Coşkun’da, “Umarım her zaman özgürlüğün yanında yer alırsınız ve gelecekte her daim adalet ile barışı savunursunuz” ifadelerini kullandı.

Kep attılar

Öğrencilerin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende, mezun olan öğrenciler belgelerini öğretim elemanlarından teslim aldı. Tören, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum