Diyarbakır’daki belediyelerde ‘sözleşme’ mesaisi

Diyarbakır’daki belediyelerde ‘sözleşme’ mesaisi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile bazı ilçe belediyelerinde 700’e yakın şirket elemanının sözleşmeli memur statüsüne alındığı öğrenildi.

AMİDA HABER- Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Büyükşehir, Kayapınar, Yenişehir ve Sur belediyelerinde çalışan 700’e yakın şirket elemanı sözleşmeli statüye alındı. Sözleşmeye alınanlarda teknik kadro şartı arandı. Bu şartı taşıyan personel sözleşmeli memur statüsüne alınırken, taşımayanlar ise alınmadı.

Bağlar Belediyesi uygulamadı

Bu uygulamadan yararlanan belediye çalışanları büyük sevinç yaşarken, sözleşmeye alınmayan personel ise hayal kırıklığına uğradı. Bağlar Belediyesi’nde ise aynı işlem uygulanmadı. Bu nedenle, personel arasında huzursuzluk yaşandığı belirtildi.

İddialara göre, Bağlar Belediyesi’nde “hizmet alımı/şirket elemanı” personel sayısı fazla olduğu için, sözleşmeliye geçirme uygulamasından vazgeçildiği belirtildi.

Büyükşehir, Kayapınar, Yenişehir ve Sur belediyelerinde “sözleşmeli” statüye alınan personelin “güvenlik soruşturmasından” geçirildiği, bazı çalışanların güvenlik soruşturmasına takıldığı öğrenildi. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum