Diyarbakır’daki dev tekstil fabrikası işçi kıyımı yapıyor!

Diyarbakır’daki dev tekstil fabrikası işçi kıyımı yapıyor!
Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Lufian Tekstil’de işçiler küçülme bahanesiyle işten çıkarılmak isteniyor. Kaygılı olan çalışanlar kış ağzı işsiz kalmaktan korkuyor.

AMİDA HABER- Zaman zaman sigortasız ve asgari ücretin altında işçi çalıştırmakla gündeme gelen Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgesi yeni bir iddia ile gündeme geldi. İddiaya göre, Tekstil OSB’de bulunan dev tekstil devi Lufian küçülme kararı aldı.

Sendikalı iççiler atıldı

İddiaya göre Lufian Tekstil’de daha önce 8 işçi sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Teksif Sendikası'nın pek çok üyesi olduğu fabrikada, işçilerin çoğunun sendikalı olmasının patronu rahatsız ettiği, bu nedenle küçülmeye gittiği iddia edilerek bütün sendikalı işçilerden kurtulmak istendiği, daha sonra yeni bir yerde fabrikanın açılmasının planlandığı söylendi.

Fazla mesai ücretleri elden veriliyor

Öte yandan işçiler küçülmeye gidildiği iddia edilmesine rağmen sürekli mesaiye kaldıklarını, mesai ücretlerinin elden verildiğini, iki aydır maaş bordrolarını alamadıklarını belirttiler. Lufian tekstil işçileri haklarının takipçisi olacaklarını ve mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

'Takipçisi olacağız'

Patronların Ensesindeyiz adlı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da "Lufian Tekstil patronu bilmelidir ki, Lufian Tekstil'de yaşanılan süreçlerin sonuna kadar takipçisi olacağız" denildi. (Kaynak: Haber Sol)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum