Diyarbakır’daki faciayla ilgili sıcak gelişme: 13 gün sonra keşif!

Diyarbakır’daki faciayla ilgili sıcak gelişme: 13 gün sonra keşif!
Son dakika: Diyarbakır ile Mardin sınırları arasındaki 15 kişinin yanarak can verdiği bölgede savcılık talimatı ile keşif yapılması kararlaştırıldı.

AMİDA HABER- Diyarbakır ile Mardin arasındaki kırsal bölgede 15 kişinin yanarak can verdiği olayla ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

cinar1.jpg

13 gün sonra keşif yapılacak

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile başlatılan soruşturma kapsamında 4 olan bilirkişi sayısı 7’ye çıkarıldı. Aralarında uzman kişilerin de yer alacağı bir heyet, yangın faciasının yaşanacağı bölgeye gidecek. Bilirkişi heyeti, köylüleri dinleyecek, olay yerinde keşif yapacak.

Rapor hazırlanacak

2024/04/19/adliye.jpg

Yapılacak incelemelerin ardından bilirkişi heyeti, yeni bir rapor hazırlayarak savcılığa teslim edecek. Rapor sonrası Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmayı derinleştirmesi bekleniyor. Deliller toplandıktan sonra ihmali olan kişi ve kurumlar hakkında yasal sürecin başlatılacağı öğrenildi.

Ne olmuştu?

2024/06/21/yangin-cinarrr-001.jpg

20 Haziran gecesi Diyarbakır’ın Çınar İlçesi ile Mardin’in Mazıdağı İlçesi arasındaki bölgede çıkan yangında 15 kişi yanarak ölmüş, binlerce dönüm ekili arazi de kül olmuştu. Olaydan sonra köylüler yangının Dicle Elektrik’in bakımını yapmadığı elektrik tellerinden çıktığını belirtmiş, Dicle Elektrik ise peş peşe yaptığı açıklamalar ile yangının anızdan çıktığını, şirketin sorumluluğu olmadığını açıklamıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı da hazırladığı ön raporda, yangının elektrik tellerinden çıktığı tespitine yer vermişti.

Haber: İlyas Akengin

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.