Diyarbakır’daki ‘İthal bürokratlar’ 2 yıldır misafirhanede!

Diyarbakır’daki  ‘İthal bürokratlar’ 2 yıldır misafirhanede!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne dışarıdan getirilen 4’ü daire başkanı, 8 bürokratın iki yıldır hasta ve hasta yakınları için açılan belediye misafirhanesinde ücretsiz konakladığı ortaya çıktı.

AMİDA HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında faaliyete koyduğu misafirhane, kent için önemli bir eksikliği gideriyor. Tedavi için çevre illerden Diyarbakır’a gelen ve kalacak yeri olmayan hasta ve hasta yakınlarının barınma ihtiyacı için inşa edilen misafirhanede geçen yıl 59 bin 708 hasta ve hasta yakını kaldı. Belediye misafirhanesi, 136 oda 391 yatak kapasitesi ile Türkiye’deki mevcut örnekleri arasında en çok kontenjana sahip misafirhane olma özelliği taşıyor.

miisafirhane-2.jpg

‘Müdürler misafirhaneye yerleşti’

Ancak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin hasta ve hasta yakınları için inşa ettiği misafirhanenin 2022 yılındaki tek konukları hasta ve hasta yakınları değildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanı ve üst düzey görevlerde çalışan 8 bürokratın da, misafirhanede ücretsiz konakladığı ortaya çıktı.

‘Misafirlik uzadı’

Kayyum Münir Karaloğlu döneminde Diyarbakır’a getirilen eski Kültür Daire Başkanı Ali Çelik, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Yücel, Kararlar Daire Başkanı Aslan Demirkan, DİSKİ’de Daire Başkanı Abdulgafur Leven ile Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek, Genel Sekreter yardımcısı Vedat Göngür, Şube Müdürleri Mustafa Çalışkan ve Yunus Kayışoğlu, yaklaşık 2 yıldır belediyenin misafirhanesinde konaklıyor. Müdür ve daire başkanlarının misafirhanedeki “misafirliğinin” uzamasına tepki gösteren Diyarbakırlılar, hizmetin sadece hasta ve hasta yakınlarına sağlanmasını talep etti. (Gönül MORKOÇ-Özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum