Diyarbakır'daki kurumlar usulüne uygun ‘ihaleleri’ unuttu!

Diyarbakır'daki kurumlar usulüne uygun ‘ihaleleri’ unuttu!
Diyarbakır’daki Belediyeler, açık ihale usullerini unuttu. Birçok belediye, son dönemlerde mücbir halleri içeren kanun maddesini gerekçe gösterip, ihaleleri davetiye usulüyle belirli şirketlere verdikleri iddia ediliyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da, Büyükşehir, Yenişelir, Kayapınar, Sur Belediyeleri ve bazı kamu kurumları, son dönemlerde açık ihale usullerini unuttu. Kurumların yaptığı ihalelerin büyük bir bölümü davetiye usulü ile yapılıyor. İhalelerin davetiye usulü ile yapılması tartışma konusu oldu. Belediyelerin ve kamu kurumlarının, ihaleleri “adrese teslim” denilen “doğrudan temin” usulü ile belirli şirketlere verdikleri iddia ediliyor.

İhaleler kime veriliyor?

Davetiye usulü ile yapılan ihalelerin belirli kişilere verildiği iddia ediliyor.

İhalelerin yüzde 20’si pazarlık usulü ile yapılıyor

Bu arada geçtiğimiz yıl kayyum izleme raporun açıklayan HDP, Diyarbakır’daki ihalelerin yüzde 20’sinin pazarlık usulü ile yapıldığını açıklamıştı. Raporda, Mardin’deki ihalelerin yüzde 52’siinin pazarlık usulü ile yapıldığı belirtilirken, ihalelerin yüzde 30’nun mevzuata aykırı olduğu belirtilmişti. Raporda, kayyumların taşınmazları başka kurumları devir ettiği de yer almıştı.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.