Diyarbakır’daki lüks sitelere uyarı: Cezası var!

Diyarbakır’daki lüks sitelere uyarı: Cezası var!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, lüks sitelere gönderdiği yazıda yeşil alanların şebeke suyu yerine kuyu suyu ile yapılmasını istedi.

AMİDA HABER- İklim değişikliği nedeniyle her yıl kuraklık tehlikesinin yaşandığı Diyarbakır’da bilinçsiz su kullanımı yer altı ve yer üstü kaynaklarını etkilemeye devam ediyor. Bu kapsamda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyunda sorun yaşanmaması için bir dizi önlem almaya hazırlanıyor.

site3.jpg

DİSKİ, şebeke suyu kullananlara cezai işlem uygulayacak

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi’ndeki lüks sitelere gönderdiği yazıda yeşil alanların sulanmasıyla ilgili şebeke suyu kullanılmamasını istedi. DİSKİ, yeşil alanların sulanması için kuyu suyunun kullanılmasını, buna uymayan sitelere cezai işlem uygulanacağını belirtti.

site1.jpg

DİSKİ'nin sitelere gönderdiği yazı

uyari.jpg

DİSKİ Genel Müdürü açıklama yaptı

Öte yandan geçtiğimiz günü DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, içme suyunun tasarruflu kullanılması için açıklama yapmıştı.

diski.jpg

Şerifoğlu, “Yeşil alanlarda kullanılan şebeke suyu yerine kuyu suyu kullanmak ekonomik fayda sağlayacağı gibi, insani amaçla kullanılan suyun korunmasına da katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile yurttaşlarımızı site içi yeşil alanlar ve suya ihtiyaç duyulan diğer yerlerde temiz şebeke suyunun kullanılmaması noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum