Diyarbakır’daki o araziler satılmayacak!

Diyarbakır’daki o araziler satılmayacak!

Kaynak:Anadolu Ajansı

Diyarbakır’da konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, “Üniversitemizde artık villa verme, arazi verme modası bitmiştir. Bunlar olmayacak. Tek bir çakıl taşını dahi kimseye vermeyeceğiz” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, açıklamalarda bulundu.

DÜ Konukevinde düzenlenen toplantıya, Rektör Prof. Dr. Eronat ile Rektör yardımcıları Prof. Dr. Aytaç Coşkun, Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem ve Prof. Dr. Vedat Şen ile DÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan katıldı.

dicle.jpg

Toplantıda konuşan Eronat, 45 günlük görev sürelerinde yürüttükleri çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Tıp fakültesi miadını doldurdu

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin 45 yıllık bir geçmişi olduğunu, fiziki olarak miadını doldurduğunu ifade eden Eronat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevcut hastanemiz 876 yataklı. Ancak artık ihtiyaca cevap vermiyor. Yeni bir hastaneye ihtiyacımız var. Yeni hastanenin yapımı 2025 yılı bütçesine alındı. Mutluyuz, huzurluyuz. İlk etapta 600 yataklı hastane yapılması planlandı. 300+300 yatak şeklinde. Hastanenin 2028 yılında tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi."

Üniversitenin güvenliği konusunda da çalışmalar yürüttüklerini anlatan Eronat, kız yurdunun bulunduğu bölgede de her türlü güvenlik önlemini alacaklarını belirtti.

‘Villa verme, arazi verme modası bitmiştir’

Eronat, "Üniversitemizde artık villa verme, arazi verme modası bitmiştir. Bunlar olmayacak. Tek bir çakıl taşını dahi kimseye vermeyeceğiz. Devletimizle iş yapacağız. Kurumsal binalarımızı devletimizle iş birliği çerçevesinde inşa edeceğiz. Üniversitemize zarar verme dönemi artık bitmiştir." dedi.

Sosyal tesisleri de yeniden canlandırmayı hedeflediklerini dile getiren Eronat, öğrenciyi memnun edecek projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.