Diyarbakır’daki vakıf yüzde 25 sınırına rağmen zam yaptı

Diyarbakır’daki vakıf yüzde 25 sınırına rağmen zam yaptı
Diyarbakır’da Örfioğlu Vakfı’nın kiralama işlerini yürüten şirket, kira artışında yüzde 25 düzenlemesine rağmen 2 bin lira olan kiraları 3 bin TL’ye çıkardı.

AMİDA HABER- Enflasyonun yükselmesi ile Diyarbakır’da ev kiraları 6-7 bine kadar yükseldi. Alım gücü düşen vatandaş bir yandan enflasyonla mücadele ederken, kiralık daire fiyatları da artmaya devam ediyor. Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi’ndeki Fırat Sitesinde bulunan 132 daire Örfioğlu Vakfına ait. Vakfın kiralama işlerini yürüten şirket, 6 bloklu sitenin asansör girişlerine kira artışlarıyla ilgili duyuru metinleri asıldı.

Yüzde 50 zam

Asansör girişine asılan yazıda eski kira ve yeni kira bedelleri yansıtıldı. 2 bin lira olan kira bedeli yüzde elli zamla 3 bin lira yapıldı. Örfioğlu Vakfının, kira artışında yüzde 25 sınırı olmasına rağmen yüzde 50 zam yapması dikkat çekti.

Sanayi sitesi esnafına da zam yapılmıştı

Öte yandan Örfioğlu Vakfı’nın kiralama işlerini yürüten şirket, geçtiğimiz ay Sanayi sitesindeki kiracılarına tebligat göndererek, bin 127 lira olan kiranın 5 bine çıkarılmasını talep etmişti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.