Diyarbakır’dan Batum’a ‘telefon’ turizmi

Diyarbakır’dan Batum’a ‘telefon’ turizmi

Yurtdışından getirilen telefonların pasaport kaydı, Diyarbakır’dan Batum’a turizmi hareketlendirdi. Diyarbakır’dan her hafta 30 tur otobüsü Batum’a gidiyor.

AMİDA HABER- Yurt dışından getirilen cihazların Türkiye'de 2 ila 4 ay kullanım süresinin ardından kullanıma kapatılması nedeniyle pasaport kaydı yapılması gerekiyor. Halk arasında telefon açtırma ücreti olarak bilinen pasaport kaydı, her yıl belirlenen harç ücreti üzerinden alınıyor. Bu yıl 2 bin 775 lira olan “telefon açtırma ücreti” yeni yıldan sonra 6 bin liraya yükselecek.

‘Her hafta 15 araç’

Zamlardan sonra 3 bin liralık harç farkını ödemek istemeyen binlerce Diyarbakırlı Batum’un yolunu tutmaya başladı. Diyarbakır’dan her hafta 30 tur otobüsü Batum’a “turist” taşıyor. Amida Haber’e konuşan Mitra Tur’un Sahibi Murat Gezer, “Biz tur olarak her hafta 15 araç kaldırıyoruz. Diğer firmaların da o kadar araç kaldırdığını düşünüyorum” dedi. Cihazların pasaport kaydı için Batum’a giden yolcu sayısının bir buçuk aydır arttığını belirten Gezer, “Telefon açtırma meselesinden dolayı, resmen patlama yaşandı” dedi.

mitra-tur.jpg

900 liralık turlar tercih ediliyor

Telefonların pasaport kaydı yaptırmak isteyenlerin genellikle günübirlik tura katıldığını belirten Gezer, “Günübirlik turlarımız kişi başı 900 lira. Konaklama yok. Bir gece konaklamalı turlarımız da kişi başı bin 300 lira. Telefon, için gidenler daha çok 900 liralık turu tercih ediyor” diye konuştu. (Amida Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.