Diyarbakır’dan ırkçı politikacıya tepki

Diyarbakır’dan ırkçı politikacıya tepki
Diyarbakır’da sabah namazı sonrası açıklama yapan bir grup, Kur’an-ı Kerim yakan Danimarkalı ırkçı politikacı Rasmus Paludan’a tepki gösterdi.

AMİDA HABER- Türkiye’den NATO üyeliği için onay bekleyen İsveç’te ırkçı Rasmus Paludan’nın tepkilere rağmen Stockholm’de Türkiye Büyükelçiliği yakınında belirlenen alanda Kur’an-ı Kerim yakmasına tepkiler sürüyor.

Diyarbakır'dan tepki

Kutsal kitabın yakılmasına tepki gösteren Diyarbakırlı vatandaşlar sabah banamazında Ulu Caminde buluştu. Namaz sonrası açıklama yapan grup, ırkçı Paludan’a tepki gösterdi.

Siyasiler destek verdi

Ulu Cami önündeki açıklamaya Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepoğlu Ataman, Ak Parti İl Başkan yardımcısı Mehmet Fatih Kayhan, AK Parti Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Masum Melikoğlu’nun yanı sıra çok sayıda kişi katılarak ırkçı Paludan’a tepki gösterdi.

81 ilin barosundan açıklama

Bir tepkide barolardan geldi. Türkiye’deki 81 ilin Baro başkanı, İsveç’te yaşanan ve nefret suçu kapsamında kalan Kuran-ı Kerim’in yakılmasını sert bir dille eleştiren bir açıklama yaptı.

Öte yandan Türkiye’deki birçok siyasi parti yaptıkları açıklamalar ile çirkin eyleme izin veren İsveç’i kınadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.