Diyarbakır'dan Malkoç'a çağrı: Devletin resmi yüzü ile çözüm ve adalet bulunmaz

Diyarbakır'dan Malkoç'a çağrı: Devletin resmi yüzü ile çözüm ve adalet bulunmaz
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un katıldığı etkinlikte konuşan Toplumsal Mutabakat Derneği Başkanı Mahmut Şimşek, “STK’lar ile bir diyalog zinciri oluşturun. Bayramdan bayrama gelmekle, devletin resmi yüzü ile çözüm ve adalet bulunmaz” dedi.

AMİDA HABER- Dün Diyarbakır’a gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç bugün STK ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen programa Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Dicle Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakoç, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Jandarma bölge komutanı, ve İstinaf Mahkemesi Başsavcısı katıldı.

STK ve Oda temsilcilerinin katıldığı toplantıda Toplumsal Mutabakat Derneği (TMD) Genel Başkanı Mahmut Şimşek bir konuşma yaptı.

Normalleşmeye ihtiyacımız var

Şimşek şunları söyledi, “Biz, Toplumsal Mutabakat Derneği olarak insan haklarına dayalı adalet ve hukukun oluşması ulusal mutabakattan önce bu ülkenin toplumsal mutabakatından geçtiğine inanıyoruz. Bu ortama ihtiyacımız var. Normalleşmeye ihtiyacımız var ve bu sağlanmalı. Bizim manifestomuzdaki amaçlarından biri; Sivil Ombudsman Platformu (SOP) u oluşturmaktır. DKK, STK, Vakıf ve Kanaat İnsanı dörtleminde orta vade de sivil demokrasinin zengin profilini ve düşüncesini topluma ve siyasetlere ulaştırmaktır” şeklinde konuştu.

'Devletin yüzüyle Ombudsmanlık soğuk ve resmi duruyor'

Başdenetçi Malkoç’a seslenen Şimşek konuşmasını şöyle tamamladı, “Devletin yüzüyle Ombudsmanlık soğuk ve resmi duruyor. Şehirlerde sivil unsurlarla, STK’larla bir diyalog zinciri oluşturun. Yoksa şikayet dilekçesiyle, bayramdan bayrama gelmekle, devletin resmi yüzü ile çözüm ve adalet bulunmaz. Yerelde, yerinde ve genelde toplumsal mutabakat için elinizi şehirlerdeki unsurlarla güçlendirmeden bu işleri yürütmek biraz zor hatta olmaz sanırım. Zira dünyada veya yaşadığınız yerde neyi kazırsanız kazıyın, altından insan çıkar. İnsanlarla temas yerelde olmalıdır” çağrısında bulundu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.