Diyarbakır’ın yerel markaları kapılarını depremzedeler açtı

Diyarbakır’ın yerel markaları kapılarını depremzedeler açtı
Büyük felaketin yaşandığı Diyarbakır’da birçok otel, cafe, düğün salonu, stad, yurtlar, otobüs firmaları kapılarını depremzedeler için açtı. DİMDER Başkanı Aziz Elaldı, yarın 3 farklı noktada 15 bin kişiye yemek dağıtılacağını söyledi.

AMİDA HABER- Cumhuriyet tarihin en büyük depremi olarak adlandırılan 7.7’lik Kahramanmaraş depreminin en çok etkilediği kentlerden biri olan Diyarbakır’da 7’den 70’e herkes seferber oldu. Duyarlı birçok iş insanı, kapılarını depremzedeler için açtı. Kentteki birçok otel, cafe, düğün salonu, stad, yurtlar, otobüs firmaları örnek bir dayanışma sergiledi.

Aziz Elaldı: Yarın 15 bin kişiye yemek dağıtılacak

Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği, kentte depremden etkilenen yurttaşlar için 15 bin kişilik yemek dağıtılacağını söyledi. Elaldı, kentte yaşanan deprem krizi gündemiyle yönetimini topladı. Elaldı, sosyal hesabından yaptığı paylaşımda “Yarın DİMDER olarak 10 bin kişilik yemek dağıtılacak. Demirok Düğün Salonu’nda 2 bin, öğlen Plaza Otel önünde 2 bin kişilik yemek dağıtılacak” ifadelerini kullandı.

ayaz-elenge.jpg

Ayaz Elegance’den örnek davranış

Diyarbakır’da bulunan Ayaz Elegance Düğün Salonu ise, kentte depremden etkilenen yurttaşlar için anlamlı bir adım attı. 2 bin kişilik salonun kapısını depremzedelere açan Ayaz Elegance Düğün Salonu, tüm organizasyonları da iptal etti.

Jiber kapılarını açtı

Kentin önemli markalarından olan Jiber’de kapılarını depremzedeler için açtı. Yüzlerce kişi geceyi Jiber’de geçirdi.

burger-king.jpg

Burger King’de menüler ücretsiz

Diyarbakır Stadyum yolundaki Burger King’in stadyum şubesi de ücretsiz yiyecek ve içecek servisine başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.