Diyarbakırlı iş insanı Raif Türk’ün ismi İzmir’de yaşatılacak

Diyarbakırlı iş insanı Raif Türk’ün ismi İzmir’de yaşatılacak
Diyarbakırlı hayırsever iş insanı Raif Türk’ün adı, İzmir’de bir sokak, cadde veya bulvarda yaşatılacak.

AMİDA HABER- Diyarbakırlı iş insanı Raif Türk, 3 ay önce tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Kürt iş insanı Türk’ün ani ölümü iş camiası ve sevenlerini yasa boğmuştu. Merhum iş insanı Raif Türk’ün adının yaşatılması için TÜMMER Başkanı Hanifi Şimşek’in yaptığı girişimler sonuç verdi.

İzmir Belediye Başkanı yeşil ışık yaktı

Konunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e aktarılmasından sonra Raif Türk’ün yeğeni Suat Türk, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne davet edildi. Diyarbakır’ın sevilen iş insanı Raif Türk’ün isminin İZFAŞ etrafındaki bir sokak, cadde ya da meydana verilmesi bekleniyor.

Kendi adını taşıyan okul yapmıştı

Raif Türk adına DİMİN Madencilik A.Ş tarafından 35 milyon TL’ye mal olan edilen Raif Türk İlkokulu’nun açılışı, 13 Eylül 2022’de resmi törenle yapılmış, törene katılan Türk, şunları söylemişti: Eğitimin amacı bilgili, insanlık değerlerine duyarlı ve üretken insan yetiştirmektir. Çok şanslıyım ki, okul ve eğitimin önemini çok iyi anlayan bir babanın evladıyım. 1948 yılında köyümüze okul yapılacağı haberi üzerine babam okul yerleşkesi için bağından arazı bağışlamış. Bu gururu yaşayarak büyüdüm. Bugün daha iyi imkanlarım var ve kurucusu olduğum, oğlum Aziz Erman’ın Başkanlığını yaptığı Dimin A.Ş. yönetimi de bana bugün birlikte yaşadığımız bu sevinci tattırdı. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.