Diyarbakırlı muhtar bazı partilerden daha fazla oy aldı!

Diyarbakırlı muhtar bazı partilerden daha fazla oy aldı!

Diyarbakır’daki Bağcılar Mahallesi’nde aday olan Şeyhmus Şirdenli, 10 bin oyla muhtar seçildi. Şirdenli, Diyarbakır’daki bazı parti adaylarından daha çok oy aldı.

AMİDA HABER- 31 Mart yerel seçimleri sona erdi. Halkın yetki verdiği Belediye başkanları itirazların ardından mazbatalarını alacak. Seçimlerde vatandaşlar Türkiye genelinde 50 bin muhtar için de sandık başına gitti. Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’ne bağlı 41 mahallede muhtarlık seçimleri tamamlandı.

Muhtar adaylardan çok oy aldı

Nüfusu Kilis, Gümüşhane, Tunceli ve Bayburt gibi illerden büyük olan, 151 bin nüfuslu Bağcılar Mahallesi’nin muhtarı, Diyarbakır’daki bazı belediye başkanı adaylarından daha çok oy aldı. 10 bin oy ile seçilen Şirdenli, ikinci dönemde de Bağcılar Mahallesi’ni yönetecek.

Yenişehir muhtarı değişti

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’nde Mehmet Demir ile Aziz Keleş arasında kıran kırana geçen muhtarlık seçimlerinin kazananı belli oldu. 3 dönemdir Yenişehir Mahalle muhtarlığı yapan Mehmet Demir seçimi 52 oyla seçimi kaybetti. Yeni muhtar Aziz Keleş oldu.

Yenişehir kayyımı muhtarları hacca göndermişti

Geçtiğimiz yıl Yenişehir Kaymakamı ve kayyımı Murat Beşikçi, birçok muhtarı umreye göndermişti. Umre masrafının belediye bütçesinden yapıldığı belirlenmişti. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.