Diyargaz açıkladı: Gaz tüketiminde engel kalmadı

Diyargaz açıkladı: Gaz tüketiminde engel kalmadı
Son dakika: Diyarbakır’da gaz akışı ile ilgili yaşanan sorun giderildi. Açıklama yapan Diyargaz, gaz arzı kısıtlamasının yürürlükten kaldırıldığını duyurdu.

AMİDA HABER- Kahramanmaraş merkezli deprem BOTAŞ boru hattında hasara neden olmuştu. Önceki gün açıklama yapan Diyargaz, onarım nedeniyle Diyarbakır’daki kullanıcıları uyararak, iki günlük kesinti olacağını duyurmuştu.

Engel kalmadı

Yapılan çalışmaların ardından sorun giderildi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Diyargaz, “İlimizde doğal gaz arzı sürekliliği sağlanmıştır. Bu yüzden bir önceki duyuruda belirtilen gaz arzı kısıtlamaları yürürlükten kaldırılmış olup gaz tüketimi deprem öncesi haline gelmesinde bir engel kalmamıştır.

Sayaç okuma faaliyeti yapılmayacak

İlimizi de etkileyen iki büyük deprem neticesinde abonelerimizin kesintisiz gaz kullanımında büyük bir problem ile karşılaşılmamış, boru hattı altyapımız kontrol edilerek olası gaz sızıntıları önlenmiş ve gelen tüm acil ihbarlara müdahale edilerek hizmet kalitesinden ödün verilmemiştir. Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tespit edilmiş olan orta ve yüksek hasarlı binalarda sayaç okuma ve faturalandırma faaliyetleri yapılmayacaktır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.