Doğu Pediatri Derneği: İnsanlık dışı!

Doğu Pediatri Derneği: İnsanlık dışı!

Kaynak:Haber Merkezi

Diyarbakır’daki Doğu Pediatri Derneği, yenidoğan çetesi ile ilgili açıklama yaptı.

AMİDA HABER - Yazılı olarak yapılan açıklamada, yenidoğan çetesinin eylemlerinin insanlık dışı olduğu belirtildi. Çetenin eylemlerinin sadece yasalara değil, insanlık onuruna da açık bir saldırı olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yenidoğanların, en savunmasız dönemlerinde bu tür kötü niyetli girişimlere maruz kalması, hepimizi derinden yaralamaktadır. Bu noktada, kamuoyunun bilgilendirilmesi, gerekli yasaların sıkı bir şekilde uygulanması ve toplum olarak bu tür çetelere karşı duyarlılığın artırılması büyük bir önem taşımaktadır. Herkesin bu meseleye duyarlılık göstermesi ve birlik olması gerektiği aşikardır. Çocuklarımızın güvenliği için alınacak her türlü önlem, toplumun geleceği için atılacak önemli bir adım olacaktır.

manset-001.jpg

Sağlık çalışanlarına haksızlık

Ancak bu çetenin olumsuz faaliyetleri nedeniyle masum sağlık çalışanlarının, özellikle hemşire ve doktorların, haksız yere sorgulanmalarının son derece adaletsiz olduğunu vurgulamak gerekir. Sağlık çalışanları, her gün hayat kurtarma çabası içinde olan, özveriyle çalışan ve insan sağlığını öncelik olarak gören profesyonellerdir. Bu tür suçlamalar, onların onurlu mesleklerine ve toplum içindeki saygınlıklarına büyük bir zarar vermektedir.

‘Eylemler sağlık sistemini hedef alıyor’

"Yenidoğan çetesi" gibi kötü niyetli grupların faaliyetleri, sağlık sistemini hedef alırken, bu sistemin en temel direkleri olan sağlık çalışanlarının asıl görevleri ve sorumlulukları göz ardı edilmemelidir. Söz konusu çetenin suçlarıyla ilgisi olmayan, sadece görevini yerine getiren doktorlar ve hemşireler, bu tür olumsuz durumların etkisiyle zan altında kalmamalıdır. Adaletin sağlanması ve masum sağlık çalışanlarının korunması, yalnızca onların değil, tüm toplumun sağlığı ve güvenliği açısından elzemdir. Sonuç olarak, yenidoğan çetesini şiddetle kınarken, bu olayların gölgesinde kalan sağlık çalışanlarının da haklarının gözetilmesi gerektiğini unutmamalıyız.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.