Dur ihtarına’ uymadığı için öldürülmüştü: Babası: 4 çocuğum vardı, birini devlet aldı!

Dur ihtarına’ uymadığı için öldürülmüştü: Babası: 4 çocuğum vardı, birini devlet aldı!
Diyarbakır’da ‘dur ihtarına’ uymadığı için polis kurşunuyla öldürülen Mikail Ekinci’nin babası Abdurrahman Ekinci “4 çocuğum vardı, birini devlet aldı” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’ne bağlı Adalar Köyü’nde hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle, polisin evine baskın düzenlediği 28 yaşındaki Mikail Ekinci, “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla polis kurşunu ile öldürüldü. Ekinci’nin babası Abdurrahman Ekinci’ye Amida Haber ulaştı. Oğlu hakkındaki yakalama kararını doğrulayan Abddurrahman Ekinci, “Dün sabah saatlerinde 60 araçla 200’e yakın özel hareket polisi evimize baskın yaptı. Hepsinin yüzü kapalıydı. Hepimizi yere yatırdılar. Çocuğundan yaşlısına kadar hepimize vurdular. 3 yaşındaki çocuğu bile yere yatırdılar. Böyle bir devlet olmaz” dedi.

abdurrahman-ekinci.jpg

‘Oğlumu sağ yakalayabilirdiler’

Oğlunun kaçmaya çalışırken sırtından vurulduğunu belirten Ekinci şöyle devam etti, “Özel harekatçılar oğlumu sırtından vuruyorsa ayağından da vurabilirdiler. Çünkü bunun eğitimini görüyorlar. Köy komple olayı görüyor. Bu kaos yaratmaktır. Bütün çocuklarım bu olaya tanık oldular. 3 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki kişiye kadar şiddet uyguladılar. Bu çocuklar Türkiye’ye karşı düşman oldular. Çermik halkı bunu kaldıramaz. Devletin görevi adamı yaşatmaktır öldürmek değil. Eğer öldürüyorlarsa görevlerini aşmışlar ve gayrı resmi işler yapıyorlar. Devletin görevi nedir?”

‘Savcıyı beklemeden oğlumun cenazesini götürdüler’

Savcıya bugün ifade vereceğini dile getiren Ekinci, “Bunu yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Sonu ölümde olsa, Ekinci ailesinden bir kişi kalmasa bile bu olayın peşini bırakmayacağım. Gözlerimizin önünde vurdular. Vurdukları gibi ambulans çağırıp oğlumun cenazesini götürdüler. Adliye, savcıyı beklemeden direkt götürdüler. Ölen bir insan savcı gelmeden nasıl kaldırıp götürüyorsun. Savcı beklenmeden kaldırdılar. Görgü tanıkları var” dedi.

ermik.jpg

‘Devlet çocuğumu benden aldı’

Uzun süre özel hareket polislerinin köyden çıkmalarına izin vermediğini kaydeden Ekinci, “Birçoğumuzda darp izleri hala mevcut. Dün hastaneye gidip rapor alamadık. Böyle bir devlet olamaz. İsrail’in Filistin’e yaptıklarını burada aynısını bize yaptılar. 60 yaşındayım. 4 çocuğum var, birini devlet aldı benden” ifadelerini kullandı.

28 yaşındaki Mikail Ekinci için, polis, dün sabah Adalar (Gulabaxça) köyüne operasyon düzenlenmiş, iddialara göre, polislerin geldiğini gören Ekinci motorla kaçmaya çalışırken, sırtından vurularak öldürülmüştü. Çermik Cumhuriyet Savcılığı’nın olaydan sonra başlattığı soruşturma sürüyor.

Haber: İlyas Akengin-Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum