El-Vatan Gazetesi Şam ile Ankara’nın Bağdat’ta görüşeceğini yazdı

El-Vatan Gazetesi Şam ile Ankara’nın Bağdat’ta görüşeceğini yazdı
El-Vatan Gazetesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile yeniden diplomatik ilişkiler kurma niyetini açıklamasının ardından Şam-Ankara arasında gerçekleşecek müzakerelere dair bir haber yayınladı.

AMİDA HABER - El-Vatan Gazetesi, Suriye ile Türkiye arasında ikili ilişkilerin normalleştirilmesi amacıyla gerçekleşecek müzakerelerin ilkinin Bağdat’ta yapılacağını yazdı.

erdogan-esed.jpg

Gazete, bir hükümet kaynağına dayandırdığı haberinde, müzakerelerin ilk turunun Bağdat'ta gerçekleşeceğini belirtti. Taraflar arasında müzakere tarihinin henüz kesinleşmediği vurgulandı.

Müzakerelerin odak noktası, sınır bölgelerindeki duruma ilişkin siyasi anlayış ve potansiyel anlaşmaların başlatılması olarak belirtildi.

El-Vatan’ın haberinde Türk tarafının, Moskova ve Bağdat dışında herhangi bir üçüncü tarafın olmadığı, medyadan uzak bir ortamda Suriye tarafıyla ikili diyalog masasında bulunmayı tercih ettiği ifade edildi.

Rûdaw TV’nin aktardığı habere göre, yazıda ayrıca, Türkiye ile Suriye arasındaki yakınlaşmanın Arap ülkeleri tarafından desteklendiği ve Rusya, Çin ve İran'ın da ilişkilerin yeniden kurulması için tarafları teşvik ettiği belirtildi.

aile-gorusmesi.jpg

Suriye ile yumuşama sinyalleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Suriye ile yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok. Geçmişte nasıl yaptıksa yine yapabiliriz. Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Biliyorsunuz ailece görüşmeye varana kadar sayın Esed'le geçmişte nasıl yaptıksa yeniden yapmamamız için bir sebep yok” demişti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.