Elektrik zammına haritalı ırkçı paylaşıma tepki yağdı

Elektrik zammına haritalı ırkçı paylaşıma tepki yağdı
Elektriğe yapılan yüzde 38’lik zammı Türkiye haritası üzerinden Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman gibi bölge illerinin ‘kaçak elektrik kullandığı’ için etkilenmeyeceği şeklinde yapılan ırkçı paylaşıma tepki yağdı.

AMİDA HABER – Haber paylaşımı yapan Rusen Press adlı sosyal medya hesabından “Elektrik zammından kimler etkilenmeyecek?” diye bir paylaşım yapıldı.

Harita üzerinden Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Batman gibi bölge illerini işaretleyen haber hesabı, kaçak elektrik kullanımına dair oranlar olduğunu iddia ettiği yüzdeleri paylaşarak, “Ülkenin %10'u bu zamlardan etkilenmeyecek.” ifadelerine yer verdi.

Suç duyurusunda bulunulsun

Birçok sosyal medya kullanıcısı bu paylaşıma ırkçı olduğu ve ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

a1c6e9f8-7cdd-4fb9-a667-4a4470ee521e.jpg

Elektrik zammını harita üzerinden bölge illerinde yaşayan vatandaşları suçlayarak yapılan paylaşım için tepki yağarken, barolara da suç duyurusunda yapmaları çağrısında bulunuldu.

‘Sayaçlar direklerin tepesinde açıklayın bilelim’

tepki-harita.jpg

Paylaşımın altına bir kullanıcı, “Doğuda ve güneydoğuda elektrik sayaçlarını elektrik direklerinin tepelerine koydular nasıl kaçak kullandıklarını açıklayın da bizde bilelim. 2+1 de oturan yaşlı bir çiftin elektrik faturası 1.500-2.000 tl geliyor İstanbulda 4 kişilik 3+1 de oturan bir aile olarak 350 tl ödüyorum!”

‘Kaçak oranlarında yalan söyleniyor’

dicle-sayac.jpg

Yine bir başka cevapta, “Dedaş kayıp kaçak oranlarında yalan söylüyor. Devlet kayıp kaçak için subvanse ediyor diye oranları yüksek gösteriyor EPDK içindeki rüşvetçi hırsızlar göz yumuyor bu yalanlara” şeklinde yorumlar yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.