Erbil Erdoğan'ın ziyaretine hazır: Caddeler Irak, Kurdistan ve Türk bayraklarıyla donatıldı

Erbil Erdoğan'ın ziyaretine hazır: Caddeler Irak, Kurdistan ve Türk bayraklarıyla donatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne ziyareti öncesinde Erbil'in ana caddelerine Kürdistan ve Irak bayraklarının yanına Türk bayrakları da asıldı.

AMİDA HABER- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra ilk kez Irak ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (KBY) resmi bir ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yanındaki üst düzey heyet, yarın Irak’ın Başkenti Bağdat’ta geçerek Başbakan Muhammed Şiya Sudani ve diğer yetkililerle petrol ve su sorunu başta olmak üzere, ticari ilişkiler ve bölgesel konuları görüşecek.

erbilll.png

Petrol ihracatı sorunu çözülecek mi?

Irak'tan Türkiye'ye geçen yıl durdurulan ve Erbil-Bağdat arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle yeniden Türkiye Ceyhan Boru Hattı üzerinden başlatılamayan petrol ihracatı konusunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretiyle çözülebileceği değerlendiriliyor.

Erdoğanın Irak ziyaretini yorumlayan uzmanlar; Erbil ve Bağdat arasındaki bazı sorunların da çözümüne katkı sağlayacak olan petrol akışının yeniden başlaması, Erbil-Bağdat'ın yakınlaşması ile Erbil-Türkiye arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin de daha çok gelişmesine imkan sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.