Erdoğan: Yargı eleştirilemez değildir, fikirler özgürce söylenebilir

Erdoğan: Yargı eleştirilemez değildir, fikirler özgürce söylenebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde, "Yargı eleştirilemez değildir. Terörü, şiddeti övemedikçe fikirler özgürce söylenebilir" dedi.

Erdoğan konuşmasında, “Yargıyı yönlendirme, istemedikleri karar çıktığında hukukçuları hedefe koyma en çok karşılaştıklarımız. Sosyal medyadaki linç kültürü yargı üyelerini mağdur ediyor.”

“Terörü övmediği sürece insanlar düşüncelerini paylaşabilir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yargı da eleştirilemez değildir. Yargının kararlarını beğenmeyebiliriz. Buna kimse engel olamaz, olmamalıdır. Terörü övmediği, şiddeti övmediği sürece insanlar düşüncelerini paylaşabilir.

Güçlü, tarafsız, iyi ve seri işleyen bir adalet sistemi evlatlarımıza bırakacağımız en iyi mirastır. Yargının yasama ve yürütmeye müdahalesi nasıl yanlışsa, yargının siyasi tartışmaların içine çekilmesi da yanlıştır.” ifadelerini kullandı.

Danıştay mahkeme sayısını 146'dan 221'e yükselttiklerini ifade eden Erdoğan, yargıya ilişkin şunları söyledi: “Sizden ve milletimizden gelen talepler doğrultusunda Danıştay'ımızın güçlendirilmesi konusunda pek çok adım attık. Danıştay'ın iş yükü azaldı. Uyuşmazlıkların daha etkin yargılamayla daha hızlı çözülmesi sağlandı.

Türkiye istikbalini ancak daha fazla demokrasi ve daha fazla ekonomik refah, daha fazla güvenlik üzerine inşa edebilir.”

“Yeni anayasanın sorunları ortadan kaldırmayacağını biliyoruz”

Anayasa çalışmalarına değinen Erdoğan, “Türkiye'nin ikinci yüzyılına darbe anayasasıyla girilmesini Türkiye demokrasisine yakıştıramıyoruz. Yeni anayasanın sihirli değnek gibi sorunları ortadan kaldırmayacağını biliyoruz. Ancak sivil siyaset alanını genişletecek. Bu bakımdan önemli bir fırsat. Üzerimize düşen yapıcı rolü uygulamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.