Erdoğan’dan Diyarbakır açıklaması: Tüm hava ve kara araçları ile müdahale edildi

Erdoğan’dan Diyarbakır açıklaması: Tüm hava ve kara araçları ile müdahale edildi
Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 kişinin yanarak can verdiği Diyarbakır ve Mardin’deki yangın felaketine ilişkin konuştu. Erdoğan, DEM’li vekiller için ‘kefen hırsızı’ ifadesini kullandı.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın gündeminde Diyarbakır ve Mardin sınırında 15 kişinin yanarak can verdiği yangın faciası ve eski HDP’li Milletvekilinin ‘Bijî Portekiz’ paylaşımı vardı.

‘Yangına müdahale öncelikle Büyükşehir’in görevi’

Diyarbakır’daki anız yangınının herkesin yüreğini yaktığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mardinli ve Diyarbakırlı kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Devletimizin ilgili tüm kurumları ilk andan itibaren yangını söndürmek için seferber olmuş, yangına müdahale noktasında gereken neyse yapılmıştır. Yangına müdahale öncelikle Büyükşehir Belediyelerinin sorumluluğunda olmasına ve bunlar görevlerini yapmamalarına rağmen Bakanlığımız ve İl Valilerimiz süratle hareket etmişler. Yaraların sarılması oluşan zararların telafisi ile gerekli süreçler devam etmektedir. Acil yardım ödeneği ile devletimiz maddi destek sağlamaya başlamıştır. Adli ve idari tahkikat neticesinde yangının çıkış nedenleri hiçbir soru işaretine mahal bırakmayacak şekilde ortaya konacaktır” diye konuştu.

‘Devletimiz hava ve kara araçları ile müdahale etti’

erdogan-yeni.jpg

İsim vermeden DEM Partili vekillere tepki gösteren Erdoğan, “15 insanımızı kaybettiğimiz bir felaket üzerinden tepinenleri Allah’a ve milletin vicdanına havale ediyoruz. Öyle bir siyasi fırsatçılıkla karşı karşıyayız ki, inanın biz bunları konuşmaktan hicap ediyoruz. Bir yandan devletimiz tüm kurumları ile hava ve kara araçları ile yangını söndürmek için adeta canını dişine takarak çalışıyor. Diğer taraftan bakıyorsunuz bir avuç kefen hırsızı ahlaksızca selden kötüm kapma yarışına giriyor. Kimse kusura bakmasın bunun adı siyasi nebbaşlıktır. Milletin acısını, sıkıntısını, yürek yangınını istismar etmektir. Mardin’deki taziye evinde DEM Partili provokatörlerin sergilediği kepazelik ise bunların milletin değerlerinden nasıl yoksul olduğunu göstermiştir. Mardin Valimizin ve yangında yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın basiretli ve soğuk kanlı tavrı çok çirkin provokasyonun önüne geçmiştir” şeklinde konuştu.

‘Bijî Portekiz’ paylaşımına tepki

Eski HDP Milletvekili Ferhat Encu'nün Türkiye- Portekiz maçı sonrası yaptığı paylaşımlara tepki gösteren Erdoğan, "Bunların kimin vekili olduğu, sadece başımıza gelen felaketlerde değil, aynı zamanda milletçe birleştiğimiz spor müsabakalarında da ortaya çıkıyor. 85 milyonun kenetlendiği Avrupa futbol şampiyonasında Portekiz maçı sonrasında bu zihniyete mensup kansızların milletin sinir uçlarıyla oynama girişimleri asla masum değildir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar milletin birliğini bozamayacaklar, ne kadar çirkefleşseler toplumsal barışımıza kast edemeyecekler. AK Parti olarak Kandilin ayak takımına meydanı bırakmadık, bundan sonrada bırakmayacağız. Türkiye’nin başarıları karşısında karalar bağlayanlara yeni hezimetler yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.