Erdoğan’dan Filistin mesajı: Bütün ülkeleri davet ediyoruz

Erdoğan’dan Filistin mesajı: Bütün ülkeleri davet ediyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi Açılış programında bir konuşma yaptı.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi Açılış programında yaptığı konuşmada, Afganistan'ın Bağlan vilayetindeki sellerde hayatını kaybedenlere için taziyede bulunarak Afgan halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Konuşmasında İsrail’e destek olmaya devam eden batılı ülkeleri sert bir şekilde eleştiren Erdoğan, "Güya kendilerini 'özgürlükler ülkesi' olarak pazarlayanların, İsrail'in çıkarları söz konusu olunca birden faşizme dümen kırdıklarını gördük." dedi.

‘Bütün ülkeleri Filistin devletini tanımaya davet ediyorum’

"Henüz Filistin devletini tanımayan bütün ülkeleri biran önce Filistin devletini tanımaya davet ediyoruz." diyen Erdoğan, "Hamas kalıcı ateşkese giden yolda gerçekten çok kritik bir adım attı. Netahyahu yönetiminin cevabı ise Refah'taki masumlara saldırmak oldu." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Gazze haklına en fazla yardım yapan ülke olduklarını belirterek, "Aralarında kanser hastalarının da olduğu 400'ün üzerinde Gazzeli hasta ve yaralıyı ülkemiz hastanelerinde tedavi ettiriyoruz." diye konuştu. (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.