Erdoğan’dan Instagram açıklaması: Taleplerimiz karşılanırsa hallolur

Erdoğan’dan Instagram açıklaması: Taleplerimiz karşılanırsa hallolur

Kaynak:Hozan Adar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde İnsan Hakları Eğitim Programı’na katıldı. Erdoğan, sosyal medya platformlarına tepki gösterdi.

AMİDA HABER - 2 Ağustos’ta Türkiye de erişime kapatılan Instagram’ın tekrar erişime açılıp açılmayacağı merak konusu olurken milyonlarca Instagram kullanıcısı bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmaya odaklandı. Konuşmasının bir bölümünü bu konuya ayıran Erdoğan sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan Isntagram'ı işaret ederek "İstediğimiz işbirliğini hala henüz tesis etmediler. Sosyal medya şirketleri militanlaştı. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip yasakladı” ifadelerini kullandı.

2024/08/04/instagram-ne-olacak-instagram-ne-zaman-acilacak-erisim-engelinden-haber-var-mi-zm5ay.png

‘Taleplerimiz karşılanırsa hal olur’

AK Parti Genel Merkezi’nde konuya dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, dijital bir faşizm ile karşı karşıya olunduğunu ifade ederek, sosyal medya şirketlerinin ABD ve Avrupa’da kurallara uyma noktasında gösterdiği hassasiyeti Türkiye’de göstermediğini, sosyal medya şirketlerinin mafya gibi davrandıklarına şahit olundupunu, söyledi. “Arzu edilen iş birliğini henüz tam manasıyla tesis edemedik.” diyen Erdoğan, “Türkiye’nin haklı talepleri karşılanır, hassasiyetlerine saygı gösterilirse mesele zaten kendiliğinden hal yoluna girecektir.” ifadelerini kullandı.

2024/08/02/instagram-001.jpeg

Türkiye’ de erişime kapatılmıştı

Sosyal medya platformu Instagram 2 Ağustos'ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime kapatıldı. Türkiye’de 57,1 milyon kullanıcısıyla, dünyada en fazla Instagram kullanan beşinci ülke. Instagram'ın Türkiye'de kapatılmasının nedeni katalog suçlar olarak duyuruldu. Bugün BTK ve Instagram yetkililerinin görüşmesi sonucu Instagram Türkiye’de tekrar kullanıma açılıp açılmayacağına karar verecek.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.