Et ve Süt Kurumu Diyarbakır’da ikinci mağazasını açıyor

Et ve Süt Kurumu Diyarbakır’da ikinci mağazasını açıyor
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü (ESK) Diyarbakır’da ikinci satış mağazasını açıyor. Ucuz et alabilmek için vatandaşlar mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturuyordu. Mağazada kırmızı et fiyatları piyasaya göre yüzde 40 daha uyguna satılıyor.

AMİDA HABER- Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesindeki Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombinası Satış Mağazası önünde yaz, kış uzun kuyruklar eksik olmuyor. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Hayvancılığın başkenti Diyarbakır’da ikinci satış mağazası açmaya karar verdi.

'Belediye ile birlikte ikinci şubemizi açacağız'

Konuyla ilgili Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Et Kombinası Müdürü Hüseyin Altun, ikinci satış mağazasını Kayapınar Belediyesi ile birlikte açacaklarını söyledi. Altun, ikinci şubenin yakın zamanda açılacağını söyleyerek, “Bu mağazamızın açılması ile birlikte kuyrukların bir nebzede olsa azalacağını düşünüyoruz” dedi.

ucuz-et11.jpg

Atlı: İktidar mutlak suretle hayvancılık politikasını değiştirmeli

Kasaplar Odası Başkanı Hacı Atlı, kentte hayvancılığın bitme noktasına geldiğini belirterek, “İktidarın kesinlikle tarım politikasını gözden geçirmesi lazım. Diyarbakır’da hayvancılık bitme aşamasına geldi. Kimse artık hayvan beslemek istemiyor. Girdi maliyetleri, yem fiyatları hepsi ortada. Deprem, şap hastalığı ve Ramazan derken kırmızı et fiyatları 1 ay içinde fırladı. Böyle giderse insanlar et bulamayacak hale gelecek.

Diyarbakır’da et fiyatlarına son 20 gün içinde gelen 50 liralık zam, vatandaşları Et ve Süt Kurumu’na yönlendirmişti. Satış mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, ucuz et alabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum