Fadıl Şenyaşar tahliye edildi

Fadıl Şenyaşar tahliye edildi

Kaynak:MA

Şanlıurfa’da babası ve iki ağabeyinin öldürüldüğü saldırıdan 3 gün sonra tutuklanan Fadıl Şenyaşar 6 yıl 4 ay sonra tahliye edildi.

AMİDA HABER - Emine Şenyaşar oğlu Fadıl Şenyaşar’ın tahliye kararı sonrası adalett nöbetinin bittiğini duyurmuş ve oğlunun tahliyesi için hapishanenin önünde beklediğini söylemişti.

Şanlıurfa’da babası ve iki ağabeyinin öldürüldüğü saldırıdan 3 gün sonra tutuklanan Fadıl Şenyaşar 6 yıl 4 ay sonra tahliye edildi.

Tahliye, evraklarda yanlışlık gerekçesiyle geç yapıldı

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Şenyaşar'ın tahliyesi evraklarda yanlışlık yapıldığı gerekçesi ile geç saatlerde yapıldı. Cezaevi idaresi Şenyaşar'ın başka dosyadan tutuklu olduğunu iddia ederek tahliye işlemlerini başlatmak istemedi.

Avukatların girişimi ile Şenyaşar'ın başka dosyadan tutuklu olmadığı kanıtlanmasın üzerine tahliye işlemeleri başlatıldı.

‘Annemin mücadelesi ile kardeşim dışarıda’

35110.jpg

Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye olan Şenyaşar'ı annesi Emine Şenyaşar, ağabeyi ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Parti (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar'ın yanı sıra çok sayıda kişi karşıladı. Karşılama esnasında Emine Şenyaşar oğluna uzun uzun sarılarak gözyaşı döktü.

Karşılama sonrası konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar,

"6 yıl 4 aydır bu anı bekliyoruz. Tarafsız bir yargı olsaydı kardeşim bir ay içerde kalmazdı. Annem 6 yıl 4 aydır mücadele ediyor. Annemin mücadelesi ile kardeşim dışarıda. Yargı sistemi annemin mücadelesi karşısında aciz kalmıştır. Annem evde oturacak ama hukuki mücadelemiz devam edecek. Kardeşim gibi tutuklu olan binlerce insan var. Siyasi tutsaklar haksız yere içerse. Mücadelemiz onlar için de sürecek. Annemin mücadelesi adalet isteyen herkese ışık olmuştur. Bugün mücadelemizin karşılığını aldık" ifadelerini kullandı.

adsiz-tasarim-2-003.jpg

‘Mücadelemiz kaldığı yerden devam edecek’

Tahliye olan Fadıl Şenyaşar ise "Annemin göz yaşı dökmesine neden olan hiç kimseye hakkımızı helal etmiyoruz. Mücadelemiz kaldığı yerden devam edecek. Bugüne kadar yanımızda olan herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

Aile ardından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine doğru yola çıktı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum