Galeria Sitesi’ndeki hayvanların kaderi 50 metrelik merdivene takıldı!

Galeria Sitesi’ndeki hayvanların kaderi 50 metrelik merdivene takıldı!

Diyarbakır’da bir bloğu yıkılan Galeria Sitesi’nin ayakta kalan 3 bloğunda mahsur kalan kedi ve köpeklerin kurtarılması için çalışma başlatıldı. Ekiplerin merdiveni yetersiz kalınca çalışmalar durdu. Hayvanların kaderi 50 metrelik merdivene takıldı.

AMİDA HABER- Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Diyarbakır’da 1’i boş 7 bina yıkıldı. 400’den fazla kişinin hayatını kaybettiği kentte yüzlerce bina ağır hasar aldı. Yıkılan binaların arasında Yenişehir ilçesinde bulunan 4 bloklu Galeria Sitesinin de bir bloğu yer aldı. Burada 89 kişi yaşamını yitirirken 20 kişi de yaralı olarak çıkarıldı. Sitenin yıkılmayan 3 bloğunda yaşayanların, içeride kedi ve köpeklerin olduğu ihbarı üzerine ekipler binaya girmeye karar verdi. Bölgeye Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, AFAD ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri merdiven ve dron yardımıyla binaların içerisindeki hayvanların tespiti için çalışma başlattı.

Bir grup hayvan sever gece geç saatlere kadar Galeria sitesinin önündeki kurtarma operasyonunu takip etti

diyar-galeria-kurtarma-001.jpg

İtfaiye ekiplerinin merdiveni kısa kaldı

Ekiplerin çalışmaları devam ederken, kahreden bir gelişme yaşandı. İtfaiye ekiplerinin merdivenleri yetersiz kalınca çalışmalar tekrar durdu. Ekipler 50 metrelik nakliye asansörü bulmaya çalışıyor. 50 metrelik nakliye asansörü bulunursa hayvanlar kurtarılacak. Asansör bulunmaz ise binanın sabah saatlerinde yıkımına başlanacağı öğrenildi.

Mahsur kalan bir kedi böyle görüntülenmişti

galeria.jpg

AFAD yetkilileri: Asansör bulun gireriz

Öte yandan çalışmalara katılan AFAD yetkililerinin hayvan severlere bir saat süre verdiği öğrenildi. Bir saat içinde asansör bulunmazsa ekipler geri çekilecek.

Binada kolonların kaydığı öğrenilirken, AFAD çalışanları asansörün bulunması durumunda içeri gireceklerini dile getirdi. Ancak uzun süre geçmesine rağmen asansör bulunamıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.