Günlerdir tartışılıyor: Teklif meclise sunuldu

Günlerdir tartışılıyor: Teklif meclise sunuldu
AK Parti'nin sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik hazırlanan ve daha sonra yeniden düzenlenen teklif Meclis'e sunuldu.

AMİDA HABER – AK Parti'nin 30 günde sahiplenilmeyen sokak hayvanlarının "uyutulma" yönetimiyle öldürülmesine dair yasal düzenleme taslak metni Meclis'e ulaştı.

sokak-hayvanlari-kopek22.jpg

Düzenleme teklifinin Meclis'e ulaştığını açıklayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Üç bakanlık ortak hazırladı. Hayvanları koruma kararlılığımız sürüyor. Bakanlıklarımız birlikte bir taslak çalışması yapmıştı. Bu Meclis Grubumuza da intikal ettirildi. Milletvekillerimiz bunu değerlendirecek.” dedi.

‘Yasal düzenleme ihtiyacı açık’

sokak-hayvanlari-kopek.jpg

Bakan Tunç şöyle devam etti: “Hayvanları koruma noktasında kararlılığımızı sürdürüyoruz. Hayvanları Koruma Kanunu çıkarak bir iktidarız. Evcil hayvan, sahipsiz hayvan tanımları netleştirilmişti. Eziyet edenlere cezaları artırmıştık. Bu hassasiyetimiz devam ediyor ama sokaklardaki sahipsiz hayvanların insanlara zarar verdiğini, bunun arttığını görüyoruz. Çocuklara saldıran, ölümlere yol açan, trafik kazalarına sebep olan durumlar var. Bunun için tedbirler almak gerekiyor. Belediyelere düşen, kurumlara düşen görevler olacak. Yasal düzenleme ihtiyacı açık. Burada dengeyi iyi korumamız lazım. Orta yol bulunması gerekecek". (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.