Hakkari’de DEM’li belediyeye baskın başkana gözaltı: DEM Parti’den çağrı

Hakkari’de DEM’li belediyeye baskın başkana gözaltı: DEM Parti’den çağrı
Gece saatlerinde DEM’li Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın Van’da gözaltına alındığı Hakkari belediye binasının da polis ablukasında alındığı bildirildi. DEM Parti açıklama yaptı.

AMİDA HABER – Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın Van’da gözaltına alınıp Hakkari Belediye binasının da polis ablukasına alınmasına ilişkin DEM Parti açıklama yaptı.

DEM Parti’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamasında, “Her seferinde halk iradesine yenilen iktidar yine en iyi bildiği yol olan irade gaspına, darbeciliğe başvurdu. Bu sabah Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış Van'da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi.” denildi.

hakkari-mehmet-siddik-akisii.jpg

‘Halkımız demokratik tepkisini üst düzeyde gösterecek’

Kayyımcı anlayışı ret ettiklerinin belirtildiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla gösterdi.

Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir.

Halkımız demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterecektir. Demokrasiden yana herkesi de bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz.” (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.