Hakkari’deki nöbette eşbaşkanın duruşmasına çağrı

Hakkari’deki nöbette eşbaşkanın duruşmasına çağrı
Hakkari’de irade gaspına karşı dün gece başlatılan nöbet eylemi devam ederken, yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yarın görülecek duruşmasını katılım çağrısı yapıldı.

AMİDA HABER- Hakkari’de irade gaspına karşı dün gece başlatılan nöbet eylemi bu gece de devam ediyor. Gün boyu yapılan yürüyüş ve eylemlerin ardından milletvekilleri tekrar önceki geceki nöbet eylemi alanına geçti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır’ın da aralarında olduğu milletvekilleri eylemlerine devam ediyor. Eylem sırasında birçok sivil toplum örgütü temsilcisi de alana gelerek, destek ziyaretinde bulunuyor.

Nöbet eyleminin sürdüğü alanın tamamı polisler tarafından ablukaya alınırken, giriş çıkışlara da izin verilmiyor. Yine kentin ana caddeleri ile belediye binasının bulunduğu sokak da polis bariyerleri kapatıldı. Eylemin devam ettiği alanda kısa bir açıklama yapan İHD Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalan, “Bizi nöbetin bulunduğu alana almıyorlar. Hukuksuz bir şekilde halkın iradesi gasp edilmiş. Biz, heyet olarak ziyaret etmek istedik ama kabul etmiyorlar. Bu ciddiyetsizliği kabul etmiyor ve halkın iradesine sahip çıkma çağrısı yapıyoruz”

Duruşma ve basın açıklamasına çağrı

Yarın da Hakkari’de gün boyunca çeşitli eylemler gerçekleştirilecek. Sabah saatlerinde gözaltında bulunan ve yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmasına da çok sayıda siyasetçi katılacak. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da yarın kente gelmesi beklenirken, DEM Parti il yönetimi halkı sabah saatlerinde görülecek duruşma ve açıklamaya davet etti.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.