Hatimoğulları: Şırnak’ta tek bir okulda 5 bin 940 asker oy kullandı

Hatimoğulları: Şırnak’ta tek bir okulda 5 bin 940 asker oy kullandı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimogulları, DEM Parti’nin itirazlarının rededildiği ve seçimi kazanan AK Parti adayının lehine tek bir okulda 5 bin 940 asker oy kullandığını söyledi.

AMİDA HABER- Şırnak'ta taşımalı oylarla seçimi kaybettiklerini belirterek il binası önünde oturma eylemi başlatan DEM Parti’lilerle buluşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, burada yaptığı konuşmada Şırnak’taki seçim sonuçlarını kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

Tülay Hatimoğulları, “AK Parti iktidarı 31 Mart’ta Şırnak halkının iradesini asker ve polisiyle gasp etmiştir, seçimi çalmıştır, gayrimeşrudur. 31 Mart seçimleri tarihe Şırnak açısından böyle geçecektir. Bu iktidar Şırnak’ı açık hava karakolu haline getirdi” dedi.

‘Şırnak’ta seçimleri asker ve polis çalmıştır’

Hatimoğulları, Şırnak’taki “Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulu”nda sadece askerlerin oy kullandığını ve oy kullanan asker sayısının 5 bin 940 olduğunu ifade ederek, “Tam 32 merkeze, belediye kazandığımız 32 merkeze asker ve polis kaydırdıklarını biliyoruz. Ancak Şırnak’taki durumun benzerini başka yerde görmedik. Şırnak’ı adeta açık hava karakolu haline getirmiş bu iktidar. Şırnak’ta seçim günü bulunan her iki kişiden biri asker veya polisti. Elimdeki bir notu sizinle paylaşmak isterim. Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulu’nda sadece ve sadece askerler oy kullanmış. 5 bin 940 seçmen, 5 bin 940 erkek. Aileleri burada değil, herhangi bir konutta ikamet etmiyorlar. Ama bunlar sadece bir okulda oy kullanmışlar ve o okuldan tamamen AKP çıkmış. “Konuş, sen nerelisin?” diyen Şırnaklı abimiz aslında bu seçimin fotoğrafını çizmiştir. Şırnak'ta seçimleri asker ve polis çalmıştır.”

‘Mazbatayı alan belediye başkanı meşru değil’

DEM Parti Eş Genel Başkanı, “Şırnak’ta şu an mazbatayı alan belediye başkanı meşru değildir. Hırsızlıkla Şırnak halkını yönettiğini zanneden, Şırnak sokaklarında onursuzca yürümeyi göze alarak bu görevi kabul eden bu belediye başkanına derhal istifa etmesi çağrısı yapıyoruz. Şırnak halkı seni istemiyor. Kayıtlara “hırsız başkan” olarak girdin. Bu yaftayla Şırnak'ta belediyeyi yönetebileceğini sanıyorsan, bu onursuzluğu üzerinde taşıyacaksan evet korumalarınla gezmeye devam edebilirsin. Ancak bizim açımızdan belediye başkanı, bu sokaklarda aldığı oyları büyük bir gururla taşıyarak dolaşandır.” şeklinde konuştu.

Hatimoğulları ayrıca X hesabı üzerinden, "Şırnak’ta kayyım seçmenlerin yüzüne “Konuş, sen nerelisin?” diyerek hepimizin sesi ve direnişimizin sembolü olan sevgili Süleyman Salğucak abimizle bugün yan yana geldik" paylaşımında bulundu.

Şırnak’ta ne oldu?

31 Mart seçimlerinde Şırnak Belediye Başkanlığını AK Parti adayı Mehmet Yarka, 17 bin 950, DEM Parti adayı Turan Saltan da 15 bin 94 oy aldı.

Ancak taşımalı oy iddiaları nedeniyle DEM Parti İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) seçimlerin iptal edilip yenilenmesi için itirazda bulundu. DEM Parti’nin itirazının kabul edilmemesi sonucu Mehmet Yarka mazbatasını alarak Şırnak belediye başkanı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum