Hatimoğulları’ndan Bahçeli’ye yanıt: Zaten Türkiye partisiyiz!

Hatimoğulları’ndan Bahçeli’ye yanıt: Zaten Türkiye partisiyiz!

Kaynak:Haber Merkezi

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına yanıt veren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Biz zaten Türkiye partisiyiz” dedi.

AMİDA HABER - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partilerine yönelik açıklamalarına yanıt verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hatimoğulları, “DEM Parti zaten Türkiye partisi. DEM Parti kendi içindeki temsiliyetler başta olmak üzere Türkiye’deki bütün halkların ve inançların temsil edildiği, var olduğu bir parti. Biz Türkiye’nin genel olarak doğusundan batısına kuzeyinden güneyine kadar barış ve huzur içinde olması için mücadele eden bir siyasi partiyiz. Türkiye’de barışı ve özgürlükleri savunuyoruz. İşçi ve emekçinin, kadın ve doğa hakları savunucularının haklarını savunuyoruz. Türkiye partisi olduğumuz için bunları savunuyoruz” dedi.

‘Atılacak adımları izleyeceğiz’

tulay-manset.png

Bahçeli’nin, “Yeni döneme giriyoruz” sözlerinin hatırlatılması üzerine Hatimoğulları, şunları söyledi: “Bizlere ve kamuoyuna açıklanmadığı için yapılan konuşmaları sadece yorumlayabiliyoruz. Eğer yeni bir süreç başlatılacaksa bu da ancak yol temizliğiyle olabilecek bir şeydir. Bugün Türkiye’de gerçekten kronikleşmiş bir sorun var ve Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünde engeldir. Kürt sorunun barışçıl yollarla çözülmesi gerekiyor. Yargının bu kadar saray taraftarı olması, ‘AYM kapatılsın’ diyecek kadar ileriye gidilmesi geçmiş dönemlerde eleştirdiğimiz ve doğru bulmadığımız konuların başında geliyor. Yargı konusunda da adımla atılması çok önemlidir. Atılacak adımları bizler de izleyeceğiz.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.