HDP deprem tespitlerini paylaştı

HDP deprem tespitlerini paylaştı
Kahramanmaraş depremi sonrası HDP'nin Diyarbakır'da kurduğu kriz koordinasyon merkezi, 14'üncü günde tespitlerini paylaştı.

AMİDA HABER- Kayapınar ilçe binasında yapılan toplantıya, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan ile parti yetkilileri katıldı. Gülistan Atasoy, Diyarbakır’da 6 bina yıkılmasına rağmen 409 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüsü Abbas Şahin ise, Diyarbakır'dan temel ihtiyaçlar, giyecek, gıda ısınma ve barınma ihtiyaçları temelinde dış illere 100 TIR temel yaşam malzemesi gönderildiğini açıkladı.

50 binaya acil yıkım kararı

Şehrin yüzde 40’ında yapılan taramada 38 bin 226 binanın hasar tespiti yapıldığını belirten Şahin, şunları söyledi: “Hasarlı olan 655 bina, 838 orta hasarlı bina, 8 bin 831 az hasarlı ve 27 bin 902 hasarsız bina kaydı sunulmuştur. Acil yıkılması gereken bina sayısı ise 50 olarak hesaplanmıştır. Bu veriler on binlerce nüfusa tekabül eden yurttaşın acil barınma sorunu ile karşı karşıya kalması anlamına gelmektedir. Bu durum karşısında iktidarın tavrı Amed için Antalya’yı adres göstermek olmuştur. Barınma sorununu Antalya’ya taşımak gibi göç politikasıyla çözmeye çalışmaları aslında cumhuriyetin kuruluşundan beri uygulanmak istenen iskan politikalarıyla ilintili olduğunu aklımıza getirmektedir. Devlet kalıcı çözümler yerine halkımızı çadırlara mahkum ederek bilinçli bir şekilde bıktırıp göç ettirme politikalarının bir parçası haline getirmeye çalışmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.