HDP Newroz programını açıkladı: Davul-zurna, halay yok

HDP Newroz programını açıkladı: Davul-zurna, halay yok

HDP bu yıl yapılacak Newroz kutlamalarının programını Diyarbakır’da duyurdu. Depremden dolayı bu yıl ki kutlamalarda davul zurna olmayacak.

AMİDA HABER- HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği toplantıya Eşbaşkan Pervin Buldan ile milletvekilleri ve HDP yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Pervin Buldan, depremde yaşamını yitirenleri andı, başsağlığı diledi. Bu yıl ki kutlamaların bayram havasında olmayacağını belirten Buldan, “Bayram havasında değil ancak Newroz’un ruhuna uygun bir şekilde karşılayacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü Newroz’un özellikle yüzyıllardır bu kadim topraklarda Kürt halkının kadim bayramlarından biri olması vesilesiyle bunu bir bayram havasında değil, bu sene belki bir yas havasında ama aynı zamanda halklarımızın ortak taleplerinin ifade edileceği bir ortamı yaratmak adına gerçekleştireceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

newroz22.jpg

'Büyük değişimin startı olacak'

Newroz’da iktidara “miadın doldu” mesajı verileceğine işaret eden Buldan şunları söyledi: “Bu iktidarın Kürt düşmanı olduğu, barış düşmanı olduğunu biliyoruz, kadın düşmanı bir iktidar olduğunu biliyoruz, kayyımcı bir iktidar olduğunu biliyoruz. Sistemi böyle devam ettiremeyeceği Newroz alanlarından bir kez daha göstereceğiz. Onurlu yaşam mücadelesinin kazanacağına yürekten inandığımızı ifade etmek istiyorum. Tarihin akışının kesinlikle değişeceğini iktidara göstereceğiz. Bunu biz değiştireceğiz biz başaracağız. Türkiye halkları Kürtlerin kadınların ittifakı bunu kesinlikle değiştirecek. Newroz büyük bir değişimin startı olacak. Halk kararını vermiş demokratik çözümde karar kılmıştır. Bunun emareleri hepimiz tarafından okunuyor. İktidar bu Newroza baktığında kendi girişini mutlaka görecektir.”

Davul zurnalı kutlama olmayacak

Diyarbakır’daki kutlama 21 Mart’ta Bağcılar’daki Newroz Alanı’nda yapılacak. Bu yıl ki kutlamalarda depremden dolayı davul zurna olmayacak. Sahne alan sanatçılar da halay parçaları söylemeyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.