HDP ve Yeşil Sol Parti ikinci tur için kararını verdi

HDP ve Yeşil Sol Parti ikinci tur için kararını verdi

Son dakika: Yeşil Sol Parti ve HDP, ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kararını açıkladı. HDP ve Yeşil Sol Parti, ikinci turda da Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek.

AMİDA HABER- Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ın 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklaması ve imzalanan protokol sonrası HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları dün toplanmıştı. Toplantı sonrası, HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu organları ikinci tur için kararını verdi.

Toplantı sonrası HDP ve Yeşil Sol Parti Eş Başkanları Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundaki tutumlarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu'na destek kararı çıktı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün ve İbrahim Akın tutama dair açıklama yaptı.

Sancar: Sandığa gidin

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partililere seslenerek, “Hep birlikte sandığa gidelim. Saray rejimini değiştirelim. Sandığa eksiksiz gideceğiz.”

Buldan: Sandığa eksiksiz gideceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, şunları kaydetti: "Kürt halkının ve bir bütün olarak Türkiye'nin demokrasi, hukuk, adalet, eşitlik beklentisini demokratik sandık iradesini tanımak önemli ve önceliklidir. 28 Mayıs'ta başarabileceğimize, tarihin akışını çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz. Sandığa eksiksiz gideceğiz ve tek adam rejimini değiştireceğiz."

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı ile imzaladığı 7 maddelik protokole HDP ve Yeşil Sol Parti’den itiraz gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.