HDP’den ‘Tahir Elçi’ hakkında soru önergesi

HDP’den ‘Tahir Elçi’ hakkında soru önergesi
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Tahir Elçi cinayeti davası hakkında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.”Paylan, Yargının Tahir Elçi suikastını aydınlatma sorumluluğunu yerine getirmediğinin farkında mısınız?

AMİDA HABER- Garo Paylan, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinin üzerinden 7 yıl geçtiğine dikkat çekti. Cinayetten sonra yürütülen soruşturmada ihmal ve eksiklik olduğunu ifa eden Paylan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle, Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Paylan, önergesinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun tanıklığından neden vazgeçildiğini de sordu.

'Mahkeme heyeti davayı tarafsız ve bağımsız yürütmüyor'

Paylan’ın soruları şu şekilde: “HSK, davanın tanıklarını yanılttığı ve adli yargılamayı etkileyen hukuk dışı fiillerde bulunduğu ortaya çıkan savcı hakkında soruşturma başlattı mı? Soruşturma sırasında ve adli süreçte görevini ihmal eden kamu görevlileri hakkında ne gibi adımlar atacaksınız? Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun tanık olarak dinlenmesi kararının geri çekilmesi yönünde oy kullanan mahkeme heyeti üyelerinin davayı tarafsız ve bağımsız bir şekilde yürütemeyeceği ortaya çıkmıştır. Bununla ilgili ne gibi işlemler yapacaksınız? Tahir Elçi davasında sağlanamayan adaletin, yeni faili meçhul cinayetlere neden olacağının farkında mısınız?” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.