HDP’li Demirbaş ile Emre Uslu arasında ‘adaylık’ tartışması

HDP’li Demirbaş ile Emre Uslu arasında ‘adaylık’ tartışması

HDP’li Diyarbakır Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile Emre Uslu arasında, sosyal medyada, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarması konusunda tartışma yaşandı.

AMİDA HABER- Emre Uslu Twitter hesabından, “Demirtaş’ın ortak aday” açıklamasından sonra HDP’nin aday çıkarmasını manidar bulduğunu belirterek, “Demirtaş’ın ortak aday çıkarmalıyız açıklamasından bir kaç gün sonra HDP, tam da RTE’nin istediği şekilde, kendi adayını çıkaracağını açıkladı. RTE HDP’yi kapatma tehdidiyle aday açıklamaya zorlayarak mıntıka temizliğine devam ediyor” dedi.

Demirbaş karşı çıktı

HDP’li Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ise, Uslu’ya karşı çıktı. Demirbaş, “HDP ve blok adayını çıkarınca AKP’ye yaranmış oluyor değil mi? Yani HDP millet ittifakından olursa iyidir ve hiçbir şey istemesin haklar ve kadınlar için. Kayıtsız koşulsuz millet ittifakına tabi olsun yoksa Erdoğancı olur” yanıtı verdi.

Üçüncü yola destek

Demirbaş devamında şunları dile getirdi, “HDP ve blok aday çıkarması bana göre bu süreçte en doğru hamledir. Biz ne cumhur nede millet ittifakına muhtaç değiliz. Buradan bir çağrım var. Demokrasiden barıştan emekten adaletten mazlumdan hakkaniyetten inançların özgürlüğünden halkların özgürlüğün yana olanları bu üçüncü yol ile ittifaka davet ediyorum” dedi.

HDP'nin adayı dengeleri sarstı

Demirbaş şu soruyu sordu, “Aslında çok önemli soruyu bir arkadaş sormuştu. İkinci tura bloğun adayı ve Erdoğan kalırsa millet ittifakı kime oy verir Türkiye bu soruyu sorsun” ifadelerini kullandı.

Uslu, tutumunda ısrar etti

Demirbaş’a cevap veren Emre Uslu ise, “HDP’nin aday çıkarması Erdoğan’a yarar” tutumunda ısrar etti. Uslu, “Demirtaş’ın ortak aday olmalı açıklamasından birkaç gün sonra, Kılıçdaroğlu’nu destekleriz açıklamalarının ardından ve KK’nın adaylığı açıklanmadan hemen önce, böylesi bir karar hiç olmazsa zamanlaması manidar bir durumdur Abdullah bey” ifadelerini kullandı.

Bu arada Emre Uslu FETÖ davasından, Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ise, hakkında açılan davalar nedeniyle bir süredir Avrupa'da kalıyor.

(Amida Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.