HDP’li Taşçıer: DEDAŞ Diyarbakır’da insanlık suçu işliyor

HDP’li Taşçıer: DEDAŞ Diyarbakır’da insanlık suçu işliyor
HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, 5 gündür elektriksiz olan Fabrika Mahallesi’ne elektrik verilmemesine tepki gösterdi: “DEDAŞ insanlık suçu işliyor” dedi.

AMİDA HABER- Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, Yenişehir İlçesi’ne bağlı Fabrika Mahallesi’ndeki 230 eve 5 gündür elektrik verilmemesine tepki gösterdi.

'DEDAŞ denen zulüm kurumunu uyarıyoruz'

Amida Haber’e konuşan Taşçıer, mahalleye enerji vermeyen DEDAŞ’a tepki göstererek şunları söyledi, “Onlarca hastanın, yüzlerce çocuğun bulunduğu 230 ev tam 5 gündür elektriksiz. DEDAŞ insanlarımızı elektrikle terbiye etmeye çalışıyor. Vatandaşlarımıza uygulanan bu insanlık dışı uygulamanın derhal son bulmasını bekliyoruz. Enerji Bakanlığını bu konuda uyarıyoruz, diyalize bağlı hasatlar var, çocuk ve yaşlılar var. Bu insanlarımızın yaşam hakkına darbedir. DEDAŞ denen bu zulüm kurumunu buradan uyarıyoruz. Daha fazla mağduriyetler yaşanmadan bu duruma son verin” uyarısında bulundu.

İktidar neden sessiz kalıyor?

DEDAŞ’ın uygulamalarına iktidarın sessiz kalmasını eleştiren Taşçıer, “Bu uygulama Kürt illerinin dışında başka bir yerde var mı?. İktidar bu uygulamaya sessiz kalması, Kürtlere uyguladığı bir ayrımcılığın parçası mı?” şeklinde sorular yöneltti.

DEDAŞ ısrarını sürdürüyor

Diyarbakır’a enerji sağlayan DEDAŞ, elektrik sayaçlarını direklere çıkarmakta ısrarcı, mahalle sakinleri ise mağdur olduklarını söylüyor. 230 ailenin kış için derin dondurucuya kaldırdığı birçok ürün bozuldu, diyaliz hastaları tedavi olamıyor. Mahalleliler, kesinti devam ederse çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylüyor. (Haber: İlyas Akengin)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.