HDP’nin yeni eşbaşkanları kim olmalı?

HDP’nin yeni eşbaşkanları kim olmalı?

Seçimde ciddi oy kaybı yaşayan HDP önümüzdeki günlerde kongreye gidecek. Sosyal medyada eş başkanlar kim olmalı tartışması başladı.

AMİDA HABER- 2015 yılındaki seçimlerde 80 vekil ile Meclis’e giren HDP/Yeşil Sol Parti’nin hedefi bu yıl 100 idi. Ancak, oylarda ciddi bir düşüş yaşandığı için 4’ü TİP’li olmak üzere 61 vekil ile Meclis’e girdi. Oy kaybı nedeniyle partinin yetkili organlarında yeniden yapılanma tartışmaları başladı. Tartışmalara HDP’nin tutuklu eski Lideri Selahattin Demirtaş da dahil oldu.

Siyaseti bıraktı

Demirtaş cezaevinden gönderdiği mektupta, HDP’yi seçim sürecini iyi yönetememekle, doğru aday belirleyememek ile suçladı. Ardından, aktif politikayı bıraktığını açıkladı.

Leyla Zana'nın adı geçiyor

leyla-zana.jpg

Başkan kim olacak?

HDP'de geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda yeni sürecin başladığını, önümüzdeki günlerde kongreye gidileceğini açıkladı. Kongre öncesi HDP tabanında eş başkanlık ile ilgili isimler tartışılmaya başlandı. Sosyal medyadan anketler öne çıkmaya başladı. Anketlerde Sırrı Süreyya Önder ve Leyla Zana ismi öne çıkarken, Meral Danış Beştaş, Ahmet Türk, hakkındaki ceza davalarından dolayı yurt dışında yaşayan Osman Baydemir isimleri telaffuz edilmeye başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.