HEDEP süreyi uzatmıştı: Diyarbakır için Erdoğmuş da başvurdu

HEDEP süreyi uzatmıştı: Diyarbakır için Erdoğmuş da başvurdu
Son dakika: HEDEP’in Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en güçlü adaylarından olduğu belirtilen eski Müftü Nimetullah Erdoğmuş, adaylık başvurusunu yaptı. Peki Nimetullah Erdoğmuş kimdir? Detaylar haberimizde.

AMİDA HABER- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) dün yaptığı açıklama ile adaylık için başvuru süresini 20 Aralık’a kadar uzattığını duyurmuştu. Maden Mühendisi Doğan Hatun’un ardından dün Avukat Cabbar Leygara da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek için, HEDEP’e başvurmuştu.

3’üncü başvuru geldi

buyuksehir.jpg

Kulislerde HEDEP’in Diyarbakır için en güçlü adayı olduğu söyleyen eski Müftü Nimetullah Erdoğmuş da, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partiye başvurdu. Erdoğmuş’un başvurusu ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkanlığı için HEDEP’e başvuranların sayısı 3’e yükseldi.

Nimetullah Erdoğmuş kimdir?

1960 yılında Bingöl'de dünyaya gelen Nimetullah Erdoğmuş, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Diyarbakır, Elazığ ve Kilis’te İl Müftülüğü yapan Erdoğmuş, HDP’den 25 ve 26’ıncı dönemde Diyarbakır Milletvekili, 27’inci dönemde ise Urfa Milletvekili seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu üyeliği de yapan Nimetullah Erdoğmuş, HEDEP PM üyesi olarak partideki görevini sürdürüyor. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.