HÜDA PAR’dan Şeyh Said Bulvarı çıkışı: Karar derhal geri çekilmelidir

HÜDA PAR’dan Şeyh Said Bulvarı çıkışı: Karar derhal geri çekilmelidir

Kaynak:Basın Bülteni

Zafer Partisi’nin yaptığı başvuru üzerine Diyarbakır’da yapımı devam eden Şeyh Sait Bulvarı isminin değiştirilmesi tepkilere neden oldu. HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı karara sert tepki gösterdi.

AMİDA HABER- HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, Zafer Partisi’nin yaptığı başvuru üzerine Diyarbakır’da yapımı devam eden Şeyh Said Bulvarı isminin değiştirilmesi yönünde alınan yürütmenin durdurulması kararına tepki göstererek, kararın derhal geri çekilmesi çağrısında bulundu.

'Önemli bir yere sahip'

Şeyh Said’in tartışmalı bir şahsiyet haline getirilmek istendiğine dikkat çeken Arasan, “Mücadelem Allah ve Din içindir’ diyerek mücadele etmiş, tarihimizde önemli bir yere sahip olmuştur.” dedi

huda-par.jpg

Şeyh Said Bulvarı'nın ismi korunmalı

Diyarbakır 3. İdare Mahkemesi’nin Diyarbakır’da yapımı devam eden Şeyh Said Bulvarı isminin değiştirilmesi için yürütmenin durdurulması kararına ilişkin açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı Sözcüsü Musab Arasan, Şeyh Said Bulvarı'nın isminin korunması gerektiğine dikkatleri çekti.

'Farklı görüşlerin ve bakış açılarının bir arada olması önemli'

Arasan, Bulvarın isminin korunması, toplumsal barış ve uzlaşı için de önemli bir adım olduğunu savunarak; “Farklı görüşlerin ve bakış açılarının bir arada yaşadığı toplumumuzda, bu tür simgelerin korunması, birlikte yaşama kültürünü güçlendirecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.