İddianame düzenlendi: Ümit Özdağ için 7 yıla kadar hapis isteniyor

İddianame düzenlendi: Ümit Özdağ için 7 yıla kadar hapis isteniyor

Kaynak:Kamudanhaber

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında iddianame düzenledi.

AMİDA HABER - 26 Şubat 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı bir basın açıklamasında Ümit Özdağ hakkında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının kimliklerini ifşa ettiği gerekçesiyle 3 ila 7 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

umit.jpg

İddianamede, Özdağ'ın o dönem milletvekili olduğu ve dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendiği hatırlatılarak, 14 Mayıs 2023'teki genel seçimlerde yeniden milletvekili seçilememesi sonrasında iddianamenin hazırlandığı belirtiliyor.

Özdağ'ın, Libya'da görevli olarak şehit düşen MİT mensuplarının kimlik bilgilerini ve görevlerini açıkladığı vurgulanarak, bu eylemin 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27/2 ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 53/1-2 maddelerine aykırı olduğu ifade ediliyor.

umit2.jpg

İddianamede ayrıca, Özdağ'ın konumu itibarıyla bu tür bilgileri açıklamanın suç teşkil edebileceği konusunda bilgi sahibi olması gerektiği ve bu nedenle cezalandırılması gerektiği belirtiliyor. Savcılık, Özdağ'ın 3 ila 7 yıl arasında hapisle cezalandırılmasını talep ediyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.