İmamoğlu'ndan iktidara dava resti: ‘Millet evinize yollar'

İmamoğlu'ndan iktidara dava resti: ‘Millet evinize yollar'

Kaynak:Sözcü TV

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan siyaset yasağıının talep edildiği dava ile ilgili konuştu. İmamoğlu, "Millet ayağa kalkar. İktidar, Yargıtay karar gününü göremez, millet evinize yollar." dedi.

AMİDA HABER - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü TV'de gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı. Hakkındaki dava ile ilgili de konuşan İmamoğlu, iktidara rest çekti.

İmamoğlu, hakkındaki davaya ilişkin “Bu mahkeme de ceza verip de milletin cebine para girecekse, ekonomi düzelecekse cezaya razı olalım. Böyle bir şey olabilir mi? Müthiş bir yargısal taciz yaşatıyorlar. Söylüyorum: İstinaf hemen karar versin. Ceza mı verecek, hemen versin. Zan altında bırakmayın yargıyı. Bir an önce kararınızı verin.” dedi.

imamogluu.webp

‘Millet ayağa kalkar, evinize yollar’

İBB Başkanı, aleyhine karar verilmesi durumunda iktidarın yargıtay kararı gelmeden gideceğini iddia ederek şunları söyledi:

“Bu millet ayağa kalkar. İddiamın ötesi... Hodri meydan. Her şey ortada. Bin tane hukukçuya sorsanız bir tanesi ahmak diye bir kelimeden ceza kesmez. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun. Ayıptır. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin meshulüdür. Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyrun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar."

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.