Irak güvenlik heyeti Ankara’ya geliyor

Irak güvenlik heyeti Ankara’ya geliyor

Kaynak:Rudaw

Irak’tan üst düzey bir heyetin, sağlık, eğitim, askeri iş birliği konularını ele almak üzere Ankara'yı ziyaret edeceği duyuruldu.

AMİDA HABER - Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Türkiye'ye yapılacak olan ziyaretin hazırlıkları ele alındı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da geçtiğimiz gün Irak’lı bir heyetin Ankara’ya geleceğini açıklamıştı.

Yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Irak Savunma Bakanı Sabit Abbasi ve Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım el Araci’nin de katıldığı toplantıda, Irak ve Türkiye arasındaki askeri ve ortak güvenlik konuları ele alındı.

2024/07/24/hakan-fidan1-001.jpg

Daha önce Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak’tan bir heyetin Türkiye’ye geleceğini şu sözlerle duyurmuştu:

“Irak ile devam eden ilişkilerimizi kurumsallaştırma faaliyetlerimiz devam ediyor. Burada da önemli adımlar attık. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden sonra imzalanan 27 anlaşmanın ardından iki ülke arasındaki üst düzey planlama grubunun çalışmaları devam ediyor.

Önümüzdeki hafta bu grup bir araya gelecek. Irak'tan bakan arkadaşlar, Türkiye'den bakan arkadaşlar Dışişleri Bakanları'nın koordinasyonunda Türkiye'de toplanacaklar.

İki ülke liderliğinin aldığı kararların enerjiden suya, sudan sağlığa, sağlıktan eğitime, terörle mücadeleden askeri güvenlik iş birliğine nasıl ilerlediğini teker teker gözden geçireceğiz.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.